Zlatibor nemoćan pred Dobrićem, Zvezda overila polufinale Super Lige!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 01.06.2021.
19:39
Izvor: Sportske.net

Protiv Borca za finale.

Djordje Kostic/Starsport.rs ©
Djordje Kostic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde rutinski su overili plasman u polufinale Super Lige Srbije pošto su u drugom meču četvrtfinala slavili protiv Zlatibora u Čajetini rezultatom 91:68.

Crveno-beli su nakon sinoćnjeg trijumfa u Beogradu otputovali na Zlatibor kako bi overili prolaz dalje i to su bez većih problema i uspeli.

Košarkaši Zlatibora parirali su gostima iz Beograda tokom uvodnih nekoliko minuta, a zatim je sredinom prve četvrtine usledila velika serija izabranika Dejana Radonjića, koji su brzo stigli do opipljive prednosti.

Naročito je u ovom delu igre dominirao Marko Jagodić-Kuridža, čiji poeni su bili ključni da se crveno-beli odlepe u ranoj fazi meča.

Domaći su se borili koliko su mogli, a kraj prve četvrtine dočekali su sa minusom od osam poena.

Na startu druge četvrtine istakao se Ognjen Kuzmić, koji je crveno-belima doneo dvocifrenu razliku, a ubrzo je i Aleksa Uskoković trojkom obezbedio svom timu plus 18.

Dejan Davidovac je ubrzo doneo i plus 20, a zatim je usledio period nešto bolje igre domaćeg tima, mada je razlika u korist gostiju iz Beograda bila velika.

Raspoloženi Bogdan Riznić je smanjio prednost Zvezde na 13 poena, a na poluvreme se otišlo sa 15 poena viška u korist novog regionalnog šampiona nakon što je Ognjen Dobrić bio siguran sa linije za slobodna bacanja.

Zvezda je i u nastavku ušla mnogo bolje, ali je raspoloženi Kutlešić sredinom deonice istopio zaostatak na 13 poena u korist Zvezde, ali je vrlo brzo Dobrić sa dve trojke vratio veliku prednost svom timu.

Zlatibor se nije predavao, pa je do kraja treće četvrtine pretio pokušavajući da dođe do jednocifrenog zaostatka, ali bezuspešno.

U odlučujuću četvrtinu ušlo se sa 14 poena prednosti za beogradski tim. Nada domaćih je trajala sve do polovine deonice kada su crveno-beli zahvaljujući odličnoj seriji stigli do 19 poena razlike.

Do kraja meča očekivano nije bilo iznenađenja, a crveno-bele su do pobede u Čajetini predvodili izvanredni Dobrić sa 21 poenom i Kuzmić sa pet manje.

U redovima domaćih Kutlešić je ubacio 14 poena, jedan manje je imao Čubrilo, dok se na 12 zaustavio Nemanja Protić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke