Zna li se budžet evroligaške Budućnosti?

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.09.2018.
21:11
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek kluba otkrio neke finansijske detalje, neki drugi mu još nisu najjasniji.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Predstojeća sezona biće istorijska za podgoričku Budućnost, s obzirom da će posle gotovo dve decenije ponovo zaigrati u Evroligi.

Podgoričani su tokom leta obavili veliki posao, ekipa je ojačana u odnosu na prošlu sezonu, a uporedo s tim obavljena je i rekonstrukcija dvorane ''Morača'' kako bi se ispunili standardi Evrolige.

Proteklog vikenda Džikićev tim nije uspeo da osvoji Superkup ABA lige, ubedljivo je poražen od Zvezde u finalu, ali je odmah potom angažovan i bivši centar crveno-belih Alen Omić.

U iščekivanju starta nove sezone, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi, prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan je u intervjuu za agenciju MINA govorio o ambicijama kluba u predstojećem periodu.

''Cilj je da makar i u januaru imamo šansu za plasman u TOP8 Evrolige. Svestan sam da je nerealno biti među osam, jer smo trenutno kotirani kao poslednja ekipa i totalni autsajderi. Možda je sa te pozicije i najbolje krenuti.

Želimo da se što bolje predstavimo, a ne da budemo naduvani balon koji će samo godinu da traje. Želimo kontinuitet, smatram da ćemo iz utakmice u utakmicu analizirati svakog igrača i poziciju pojedinačno i odrediti se u odnosu na to.

U ABA ligi cilj je odbrana trofeja'', izjavio je Bokan.

Kada su finansije u pitanju, on još uvek nema potpuno jasnu sliku sa kojim budžetom Budućnost ulazi u Evroligu.

''Budžet je minimalan u Evroligi. Oni to računaju na jedan potpuno drugi način, tako da ni mi u ovom trenutku ne znamo tačno koliki je budžet kluba. Siguran sam da je onaj minumim minimuma koliko je naša obaveza prema Evroligi", objašnjava Bokan i otkriva koliko je koštala rekonstrukcija ''Morače''.

''Sponzori kluba, odnosno članovi Upravnog odbora sa svojim firmama, isfinansirali su renoviranje SC Morača. To je koštalo oko 1,7 miliona evra'', zaključio je Bokan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 27.09.2018
08:52

Iskreno, zasluženo osvojena ABA liga prošle sezone, pobedili su nas 5 puta i to je tako. Možemo da "plačemo" i kukamo koliko hoćemo, ljudi igraju EL i svaka čast na tome. Prethodna sezona izgleda bila rekreativna za upravu Zvezde. Ove sezone glavni konkurent Zvezda, po mom mišljenju, jer smo se pojačali daleko pametnije nego prošle sezone, kada je sve bilo na "navrat-nanos", od trenera, do igrača.

avatar
Silent
Thursday, 27.09.2018
05:36

Indijanci klasicni bez odbrane nece nikog pobediti

avatar
saka7903
Wednesday, 26.09.2018
21:18

Imaćete skor 1:29 pobede poraz,a mozda cak i 0:30,kos razlika ce vam biti idealna 1800:3000 sto daje -1200 kosa.jer ovo vam nije aba liga da mozete da štelujete sa sudijama.
Toliko od mene.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Wednesday, 26.09.2018
22:51

Отприлике тако! Што се буџета тиче, неограничен је, у стању су да доводе играче на недељном нивоу, као и Партизан, али некако не верујем да ће им то помоћи овог пута.

avatar
Балша Николић
Thursday, 27.09.2018
10:50

E vala dosta si rekao, bolje da nisi nista.