Zna se ko je gazda u "Pioniru" - Teodosić učinio da Zvezda zasija za trijumf protiv Makabija!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.12.2023.
22:07
Izvor: Sportske.net

Umalo stotka!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 92:98 u okviru 16. kola Evrolige.

Real, Barselona, pa Crvena zvezda! To su timovi koji su uspeli da savladaju Makabi otkako su se preselili u Pionir. Setna atmosfera, ali poznati obruči i okruženje za odgovor Crvene zvezde na vrlo loš meč odigran protiv Reala pre dva dana. Ponovna nada za navijače da sezona može da se preokrene, pa, uz ovakvu energiju, ništa nije nemoguće...

Za razliku od utakmice sa Real Madridom kada je savršeno otvoren meč sa 7:0, što se u kasnijem periodu duela nije pokazalo kao presudnim segmentom, Crvena zvezda je nešto sporije ušla u okršaj sa Makabijem.

Ponovo problemi sa organizacijom napada, Jago je potrošio nekoliko lopti, ali sve rupe trudio se da zakrpi Branko Lazić. Srećom po Crvenu zvezdu, pa ih to nije skupo koštalo jer ni izraelski tim nije imao sigurnost u šutu.

Nekako je setna atmosfera u „Pioniru“ kada nema navijača, na šta su se igrači Makabija sigurno sada već adaptirali, što se ne može reći za ekipu crveno-belih. Ulaskom Miloša Teodosića, Zvezdin napad je bolje izgledao, bilo je tu i igre iz pika, pa se dolazilo do smislenih akcija. Teodosić je bio zvezda vodilja gostujućeg tima pokazavši još jednom pojedinim aktima kako se bori za dres kluba koji se voli.

U svakom slučaju, da nije bilo Teodosića i njegovih 10 poena u prvoj deonici, kao i dve asistencije, Zvezda ne bi uradila apsolutno ništa. Trebalo bi istaći i Džoela Bolomboja iz tog dela igre sa osam postignutih poena, te je bilo 20:20 na prvom malom odmoru, isto kao i protiv Reala.

Druga deonica donela nam je bržu, energičniju i raznoliku Crvenu zvezdu koja je imala šta da ponudi osim Teodosića i Bolomboja. Usledilo je zakucavanje iz dobre odbrane Marka Simonovića, a potom su došle trojke Nedovića, Bolomboja i Tobija, čim je kročio na parket. Zvezda je tako napravila seriju 3:14 za nešto više od tri minuta i imala prednost od 11 poena.

Tada je i stala napadačka produkcija Crvene zvezde, pa je Makabi uspeo da spusti razliku, ali opet je Miloš Teodosić bio taj koji je odbio nalet rivala. Nerealan igrač. Majk Tobi je takođe delovao briljantno, sa najviše samopouzdanja u evroligaškim utakmicama crveno-belom dresu.  Jeste razlika bila jednocifrena, pa i onda kada je Adam Hanga izuzetno teškom trojkom završio prvo poluvreme.

Ono što je ponovo bilo impozantno i vrlo bitno kod Crvene zvezde jeste šut za tri poena. To ovoj ekipi umnogome olakšava posao i kada god ih je služio šut, dobijali su. Sjajno su ušli u drugi poluvreme, pre svih Rokas Gedraitis koji nije postojao u prvom poluvremenu, a onda za dva i po minuta drugog dela – osam poena. Zvezdina prednost je kotinurirano rasla, Rokas Gedraitis je ubacivao apsolutno sve dok je Makabi grešio i u osnovama igre. Najveća prednost dostigla je „+19“ sredinom treće četvrtine. Mnogo veća energija, mnogo bolja timska igra i naravno faktor Miloš Teodosić vodili su Zvezdu ka pobedi protiv tima koji je u Pioniru gubio samo od Reala i Barselone.

Ušla je Crvena zvezda u krizu s startom poslednje deonice, ali opet je to vizija Miloša Teodosića poništavala, a saigrači vrlo dobro pratili, pa se odbio još jedan napad Katašove ekipe. Tu se pojavio i Dejan Davidovac bitnim poenima iz drugog plana i tako nastavio seriju svojih saigrača koji su se u segmentima isticali i većina je odigrala bitnu rolu.

To je bilo dovoljno da se trijumf više ne dovede u pitanje. Miloš Teodosić je izdominirao sa 27 poena i 16 asistencija. Džoel Bolomboj je sa 20 poena ostvario rekord karijere, Rokas Gedraitis je ubacio 16, a Majk Tobi 12.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke