Znate li kada je Partizan poslednji put savladao Budućnost u Podgorici?

Autor: Darko Mitrović
subota 12.03.2022.
14:34
Izvor: Sportske.net

Dosta vremena je prošlo, tada je Duško Vujošević još uvek govorio o ''aparthejdu i partizanskom moralu...''

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Ako pogledamo kako je Partizan poslednjih godina prolazio u ''Morači'' kada mu je rival bila ekipa Budućnosti, stiče se utisak da je gostovanje u Podgorici možda i najteži ispit za crno-bele u AdmiralBet ABA ligi.

Naime, poslednji put je Partizan savladao Budućnost u Podgorici još pre osam godina, 24. marta 2014. godine, kada je bilo 65:61 u korist crno-belih.

Ekipu Partizana je tada još uvek sa klupe vodio Duško Vujošević, koji je posle tog meča govorio o ''aparthejdu'', ali i ''partizanskom moralu, duhu i inatu'' koji su njegovi igrači pokazali u tom susretu, a čega možete da se podsetite OVDE.

Bila je to ključna Partizanova pobeda za plasman na završni turnir. Bogdan Bogdanović je sa 16 poena bio najefikasniji u ekipi crno-belih, Lovernj je postigao 14, a Pavlović 13 poena. Kod Podgoričana, Nikola Ivanović 16 poena, a po 11 su postigli Akindele i Popović.

Od tada, Partizan je u AdmiralBet ABA ligi gostovao još sedam puta protiv Budućnosti i doživeo svih sedam poraza.

Ali, sutra od 19 časova crno-bele će sa klupe voditi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović. Ako neko zna kako da prekine ovu tradiciju, onda je to on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke