Veliki intervju Žoca, kritičari ostali bez argumenta

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.08.2021.
11:26
Izvor: Sportske.net

Nije poslušao velikog prijatelja.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Proslavljeni košarkaški trener Željko Obradović izjavio je u intervjuu za grčku Gazetu da njegov nekadašnji mentor Dušan Ivković nije bio saglasan sa idejom prelaska u Partizan, smatrajući da je to veliki rizik.

Mnoge je iznenadila odluka Obradovića da se krajem juna vrati u Partizan, imajući u vidu da se do prošle godine bio deo košarkaške elite i jedan od najboljih na Starom kontinentu.

"Svi znaju moje odnose sa Dudom. To je osoba kojoj se mnogo divim, imamo porodične veze i često razgovaramo. Ali na kraju, odluka je bila moja. Pokušam da ukažem na moju motivaciju i razloge zašto sam se vratio. Ljudi ne prestaju da me zapituju. Misle da ću izaći kao gubitnik, a ja njih pitam šta to mogu da izgubim. Reci te mi šta?", zapitao se Obradović u intervjuu za Gazetu.

Dodao je da je u jedno siguran, a to je da će dati sve od sebe i pokušati da sa Partizanom napravi dobar rezultat.

"Zatražio sam i od mojih košarkaša da učine isto. Ukoliko to ne bude dovoljno, biću miran sa sobom zato što sam pokušao sve. U životu postoje dobri i loši momenti. Gledano iz profesionalnog ugla, do sada sam imao prelepe trenutke, ali takođe su postojale i prepreke. To je deo života. U sadašnjosti se prošlost ne računa. Moraš da razmišljaš o onome što te čeka. Tako ja razmišljam", rekao je Obradović.

Grčkog novinara je zanimalo da li Obradović uvek bira klubove sa visokim budžetom, na šta je Žoc imao spreman odgovor.

"Bio sam trener Partizana i u prvoj sezoni smo osvojili tri trofeja. Prvenstvo, Kup Jugoslavije i Evropski Kup. Istovremeno, postojao je novac za bonuse, a ja sam insistirao da ga prvo dobiju igrač i moj stručni štab. Rekao sam da će me platiti tek kada svi ostali budu isplaćeni. U drugoj godini je finansijska situacija bila poražavajuća, radili smo beslatno. Bez novca, premija... Pokušavam da pokažem svima da nisam ja taj koji radi za novac i šta za mene predstavljaju ugovori i budžet. Zatim sam otišao u Huventud, čiji budžet je bio minoran u odnosu na ostale klubove. Potom u Trevizo. Posle sam vodio Real Madrid, Panatinaikos i Fenerbahče", rekao je on.

Dodao je da se novcem nije vodio ni kada je ovog leta stigao u Partizan, već da je ljubav bila ta koja je prevagnula.

"Tokom predstavljanja rekao sam da je razlog što sam se vratio duboko u meni. Zato što volim ovaj tim i sve počinje od toga. Osećam dobru atmosferu u timu. Predstojeće sezone očekujem nikad jaču ABA ligu. Očekujem dvoranu punu naših navijača. To je moja prva želja. Kada se ona ispuni, sve ostale će biti lakše. Ne želim da ponavljam reči sa konferencije, ali hoću da vratim Partizan na mesto koje mu pripada. Igranje u Evroligi", istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke