Žofri Lovernj izabrao idealnih pet, većina iz Partizana!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.05.2021.
17:27
Izvor: Sportske.net

Po ko zna koji put pokazao koliko je privržen crno-belima i vremenu provedenom u Partizanu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentativac Francuske i košarkaš litvanskog Žalgirisa Žofri Lovernj govorio je za klupsku televiziju pomenutog kluba, gde je napravio svoj izbor idealnog tima od igrača sa kojima je do sada nastupao u karijeri.

Podsetimo, Lovernj je seniorsku karijeru počeo u francuskom Šalonu, potom je nastupao za Valensiju, Partizan, Himki, odakle je otišao u NBA ligu i branio boje Denver Nagetsa, Čikaga, Oklahome, San Antonija, posle čega se vratio u Evropu i nastupao još za Fernerbahče i Žalgiris.

Ako na to dodamo i nastupe u reprezentaciji Francuske, jasno je da je u dosadašnjoj karijeri igrao zajedno sa velikim brojem vrhunskih igrača i da mu nije bilo lako da sastavi idealnu petorku.

Zbog toga će navijače crno-belih veoma obradovati podatak da je Lovernj veći deo tog svog idealnog tima sastavio od bivših saigrača iz Partizana.

Na poziciji plejmejkera je bivši plej Partizana Leo Vesterman, potom je Lovernj izabrao Dragana Milosavljevića na poziciji beka, a dao mu je prednost u odnosu na još jednog ljubimca ''Grobara'', Bogdana Bogdanovića.

Na krilu nije mogao da se odluči između Vladimira Lučića i Čarlsa Kahudija, pa im je ''podelio minutažu''. Poziciju krilnog centra u Lovernjovom idealnom timu pokriva Boris Dijao, a na ''petici'' nije imao nikakvu dilemu - izabrao je zvezdu Denvera Nikolu Jokića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke