Zvanično - ABA liga u vlasništvu klubova!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.05.2015.
21:27
Izvor: Sportske.net

Sastanak rukovodstva ABA lige sa predstavnicima klubova doveo je u sredu do dogovora po pitanju promene vlasničke strukture u regionalnom šampionatu. Sastanku prisustvovali predstavnici samo jednog srpskog kluba.

Povezane vesti

Zahtevi koji su u prethodnom periodu nametnuti čelnicima ABA lige od strane FIBA večeras su ispunjeni dogovorom koji je postignut sa predstavnicima klubova.

Na sastanku u Ljubljani jednoglasno je usvojen nacrt promene vlasničke strukture po kojem će u buduće 80% vlasništva nad ABA ligom biti u rukama klubova!

Okupljanju u prestonici Slovenije prisustvovali su rukovodioci ABA lige i predstavnici devet klubova među kojima nije bilo čelnika Crvene zvezde Telekom, Metalca i Mega Leksa.

Jednoglasnom odlukom klubovi će nakon sastavljanja novih dokumenata i potpisivanja Društvenog ugovora postati većinski vlasnici Regionalne lige što je i bio zahtev FIBA.

Predstavnici Crvena zvezda Telekom, Mega Leksa i Metalca opravdali su svoje odsustvo obavezama u Superligi Srbije i oni će pisanim putem biti obavešteni o odredbama usvojenog nacrta novog ugovora.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Dejan Dobreta
Wednesday, 20.05.2015
21:33

Ko sme da se kladi da ce FMP da krene da minira i da ce dobiti podrsku ova dva poltronska kluba?