Zvanično - Etore Mesina 2026, Armani mu sprema novu ulogu!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 04.12.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Osmi u Italiji, 15. u Evroligi, ali uprava mu i dalje veruje.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trofejni italijanski trener Etore Mesina (64) produžio je ugovor sa Olimpijom iz Milana do 2026. godine, potvrdio je predsednik kluba Leo Delorko.

Svemu je prethodila zanimljiva najava Mesine koji je u jednoj emisiji u Italiji istakao da planira da postane predsednik kluba iz Milana.

"Kada dođe pravi trenutak, postaću predsednik kluba, to je želja vlasnika kluba Đorđa Armanija i Lea Delorka. Osećam se sjajno u Milanu, tako da ću ispoštovati njihove želje", rekao je Mesina, otkrivši da će upravo u Lombardiji i završiti trenersku karijeru.

On je u Olimpiju došao 2019. godine i od tada osvojio dve Serije A, dva Kupa Italije i jedan Superkup Italije, dok je ekipu doveo do Fajnal fora Evrolige 2021. godine.

Tokom bogate trenerske karijere, Mesina je samostalno vodio Virtus, reprezentaciju Italije i CSKA iz Moskve u dva navrata, kao i Beneton i Real Madrid, dok je bio asistent u Los Anđeles Lejkersima i San Antonio Sparsima.

Mesina je dobio poverenje bez obzira na loš tok sezone u Seriji A gde zauzimaju osmu poziciju, ali i u Evroligi gde su 15. na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke