Zvanično - Fener doveo ''GLADIJATORA''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.08.2022.
12:44
Izvor: Sportske.net

Novo veliko pojačanje za turskog velikana.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Posle kraćeg zatišja, danas novi ''transfer bum'' u Evroligi - novi plejmejker Fenerbahčea je iskusni Grk Nik Kalates!

Klub iz Istanbula je ovaj transfer i zvanično potvrdio, a 33-godišnji Kalates u Fenerbahče stiže iz Barselone, gde je proveo protekle dve godine. Ugovor je potpisao na dve godine.

''Nik Kalates je tokom svoje karijere osvojio 1 Evroligu, 1 Evrokup, 6 titula grčke lige, 4 Kupa Grčke, 1 Ligu Španije, 2 Kupa Španije.

Nik Kalates je prvi u istoriji Evrolige sa ukupno 1711 asistencija, drugi sa 367 ukradenih lopti i 13. sa indeksom 3451. Kalates se smatra i jednim od najboljih defanzivnih bekova koji su obeležili evropsku košarku.

Želimo da ovaj dogovor bude od koristi našem klubu i Niku Kalatesu, želimo da naš igrač doživi sezone pune pobeda pod žuto-tamnoplavim dresom'', piše, između ostalog, u objavi na zvaničnom sajtu Fenerbahčea, a na društvenim mrežama Kalatesa su predstavili kao ''gladijatora''.

Kalates je najveći deo svoje karijere proveo u Panatinaikosu, gde je nastupao od 2009. do 2012, pa od 2015. do 2020. U međuvremenu je igrao i u Lokomotivi Kubanj, a imao je i dvogodišnje iskustvo u NBA ligi, u dresu Memfisa (2013-2015).

Kako sada izgleda kompletna ekipa Fenerbahčea, ali i ostalih 17 evroligaških timova, čitajte u našoj ''Dnevnoj dozi Evrolige''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke