Zvanično je, Janis je "ZVER"! Partija iz snova za prsten posle 50 godina!

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.07.2021.
07:46
Izvor: Sportske.net

Milvoki šampion!

Povezane vesti

Čekanje je završeno, posle pola veka Milvoki je šampion.

Baksi su nakon neverovatne predstave Janisa Adetokumba koja je bila omaž Džabaru stigli do prstena, poslednji put ih je vodio legendarni centar.

Ali, ovo je zasenilo i samu krunu, Grk je postigao 33 od 50 poena u drugom poluvremenu, pokazao jednu od najboljih partija u istoriji NBA finala. Imao je 14 skokova, 5 blokada, 16 od 25 iz igre. Čak je pogodio 17 od 19 bacanja i prelomio. Jasno najbolji je igrač finala, peti meč je završio fantastičnim zakucavanjem, u šestom meču sa 50 poena zatvorio priču. On se priključio Džordanu, kompletirao je MVP titule, naslov najboljeg defanzivca iz prošle godine i postao najbolji igrač finala. 

Nije mu bila ni potrebna pomoć, Holidej i Midlton su kombinovali 29 poena uz loš šut, no, na kraju pobeda je ostala u Viskonsinu, 105:98 i 4:2 na kraju. Sansi su dobili dva meča na startu, ali je Milvoki bolja ekipa.

Kris Pol je dao 26 poena, Buker 19 iz 22 puta, nisu bili na visini u finišu serije. Dugo je meč bio na klackalici, minimalna prednost domaćih, dosta promašaja, ali je sa 13 poena Janis prelomio.

Usledilo je divlje slavlje, Viskonsin je čekao titulu, već nekoliko godina bili su blizi, usledila su razočaranja u plej ofu, ali konačno zasluženo, stigli su do prstena na kome će večno ostati Adetokumbova posveta. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke