Zvanično je - Mekintajer platio klauzulu i prešao u Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.07.2024.
17:16
Izvor: Sportske.net

Oba kluba su potvrdila.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Višenedeljne najave su se ovog popodneva obistinile - dosadašnji plejmejker Baskonije Kodi Miler-Mekintajer je novi košarkaš Crvene zvezde.

Tridesetogodišnji košarkaš koji je u sezoni 2020/21 nosio i dres Partizana, okončao je jednogodišnju saradnju sa Baskonijom, koja je potvrdila rastanak sa najboljim asistentom u Evroligi prošle sezone.

I ne samo to, na zvaničnom sajtu kluba iz Vitorije je potvrđeno da je Miler-Mekintajer platio klauzulu za raskid ugovora.

U isto vreme, Crvena zvezda na Instagramu najavljuje novi transfer i ubrzo potvrđuje da je u pitanju Kodi Miler-Mekintajer koji je njeno peto pojačanje ovog leta.

''Kodi Miler-Mekintajer završava svoj boravak u Baskoniji.

Kodi Miler-Mekintajer prekida vezu sa Baskonijom nakon što je platio klauzulu o raskidu ugovora. Severnoamerički organizator igre nosio je dres Baskonije u 72 utakmice i u proseku je beležio 10,4 poena, 5,9 asistencija i 12,1 poena u Endesa ligi. Kodi je bio najbolji asistent sezone u Evroligi sa prosekom od 7,3 uspešnih dodavanja po utakmici.

Klub želi da se zahvali Kodiju Miler-Mekintajru na njegovom radu tokom vremena dok je pripadao porodici Baskonije i želi mu puno sreće u ličnoj i profesionalnoj budućnosti'', navodi se na klupskom sajtu Baskonije.

A kako sada izgledaju trenutni sastavi evroligaških ekipa, čitajte OVDE.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke