Zvanično - Jokić predvodi Srbiju u Parizu, izašao Pešićev spisak!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 10.06.2024.
16:12
Izvor: Sportske.net

Ovo su igrači koji će se boriti za nastup na Olimpijskim igrama.

Matias Horak/STARSPORT/2022
Matias Horak/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je preliminarni spisak igrača koji će predstavljati "orlove" na Olimpijksim igrama u Parizu.

Najvažnija vest jeste da je trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić  na njemu, te da će prema poslednjim informacijama sigurno igrati za Srbiju ovog leta.

Na preliminarnom spisku selektora Pešića nalaze se 16 igrača: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se naš tim sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Potom sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni.

Olimpijske igre počinju 26. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke