Zvanično - Mega predstavila pojačanje iz Amerike, potpisao Šljivančanin!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 27.07.2022.
12:55
Izvor: Sportske.net

Protekle četiri godine proveo je u NAIA asocijaciji.

Jovan Sljivancanin
Jovan Sljivancanin

Povezane vesti

Mega nastavlja da pravi tim pred početak AdmiralBet ABA lige i domaćih takmičenja, a poslednje u nizu pojačanja stiže iz SAD.

Novi član Mege postao je Jovan Šljivančanin (23) koji dolazi iz Kerol Koledža koji se takmiči u američkoj NAIA asocijaciji.

Visok je 196 centimetara i igra na poziciji "dva".

U redove Kerol Koledža je došao 2018. godine, a pored gore navedenih priznanja, u poslednjoj sezoni je beležio 19,5 poena, 10,9 skokova i 3,2 asistencije po meču,

Tokom četiri provedene godine na tom koledžu, Šljivančanin je pokupio više individualnih priznanja, dok ga sada očekuje žešća konkurencija na Jadranu.

"Veoma mi je drago što mi je ukazana prilika da potpišem za ekipu kao što je Mega. Klub je već dugi niz godina jedan od najboljih puteva za razvoj mladih igrača, koji pored sjajnih uslova za trening i napredovanje, igra kvalitetnu ligu i utakmice. Takođe mi je drago da sam se, posle 6 godina u Americi, vratio u Srbiju i u svoj grad gde sam odrastao i igrao košarku u svojim mlađim danima. Jako sam uzbuđen za neko novo poglavlje u mom životu i jedva čekam da pocnem. Želim takođe da se zahvalim na poverenju svima koji su pomogli da se ovaj sledeći korak ostvari", kazao je 23-godišnji košarkaš prilikom potpisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke