Zvanično - Monakov drim-tim sa Moermanom: "Sviđa mi se Sašino stanje uma"

Autor: Nemanja Janošev
petak 22.07.2022.
12:50
Izvor: Sportske.net

Ozbiljan tim.

AS Monaco Basketball
AS Monaco Basketball

Povezane vesti

Košarkaški klub Monako obelodanio je još jednu akviziciju. Ovog puta u vidu Adrijena Moermana koji je potpisao ugovor na 1+1 godinu.

Dvostruki uzastopni šampion Evrope sa Anadolu Efesom priključio se timu Saše Obradovića koji tako nastavlja da sklapa roster za narednu sezonu - a ako je suditi prema ranijim akvizicijama koje se dešavaju svakog dana - on će biti strašan.

Moerman je poslednje četiri sezone proveo u Efesu, sada ima 34 godine, ali kako je rekao, veruje da može da se takmiči na najvišem nivou i dalje uprkos spekulacijama da ga žele kineski klubovi.

Sada je u kneževini, radiće sa Sašom Obradovićem po prvi put i veruje da će ta saradnja biti odlična.

"Kada je Mitrović otišao, stigao je Obradović i morali ste da radite na brzinu. Mislim da je Saša izneo stvari na najbolji mogući način stvorivši timsku koheziju. Kada se gledalo sa strane videlo se da je mentalitet tima promenjen upotpunosti. Pričao sam sa Sašom dva puta putem telefona. Poznavao sam ga ranije, ali me nikada nije trenirao. Sviđa mi se njegovo stanje uma i što voli da priča sa igračima. Nadam se da ću mu doneti poverenje i da će mi se to vratiti", rekao je Moerman pri promociji.

Moerman je u prošloj sezoni Evrolige imao 8.4 poena  (procenat 41.3 za tri) i 5.3 skokova.

Kako sada izgleda roster Monaka, pogledajte u našem specijalizovanom članu posvećenom Evroligi.

Kvota da će Monako osvojiti Evroligu je 17.00 u AdmiralBet. Zašto da ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke