Zvanično - NBA i u Abu Dabiju

Autor: Sportske Net
utorak 16.11.2021.
18:29
Izvor: Sportske.net

Sklopljen dogovor.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Danas je ozvaničeno da će se dve predsezonske utakmice NBA lige igrati u Abu Dabiju, naredne godine u oktobru. 

U pitanju će biti prvi mečevi, ali učesnici i tačan datum odigravanja nisu jo uvek poznati. 

NBA i Sekretarijat za kulturu i turizam Abu Dabija (DCT) sklopili su dogovor o saradnji koji podrazumeva i ova dva meča u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

"Današnja objava dodatno demonstrira poziciju Emirata kao vrhunskog domaćina za globalni sport i za privlačenje najvećih talenata", rekao je predsednik DCT Abu Dabija Mohamed Kalifa Al Mubarak, pa dodao:

S obzirom na to da je Abu Dabi posvećen da se dalje razvoja kao dinamična globalna destinacija, priključivanje NBA našem impresivnom celogodišnjm portfoliju sportskih i zabavnih događaja, samo jača poziciju glavnog grada UAE kao izvanrednog sportskog centra. Radujemo se što će NBA igrati integralnu ulogu u razvoju mladih talenata i zdravih stilova života na osnovnom nivou – što je u osnovi strategije UAE – koja posebno naglašava osnaživanje mladih i izgradnju održive budućnosti za naciju i buduće generacije".

Kroz istoriji, brojni predsezonski mečevi najjače lige na svetu igrali su su se van Ameriku, u Meksiko Sitiju, Londonu, Šangaju, Milanu, Parizu... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke