Zvanično - Partizan će igrati Evroligu!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.06.2022.
16:07
Izvor: Sportske.net

Sve je spremno za povratak.

Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga
Dragana Stjepanović/AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan igraće Evroligu naredne sezone, saznaju "Sportske.net".

Kako smo pre nekoliko dana nezvanično najavili, Partizan će dobiti specijalnu pozivnicu od strane Evrolige da učestvuje u tom takmičenju posle osam sezona odsustva.

Bord Evrolige zasedaće u četvrtak kada će odluka o specijalnim pozivnicama biti konačna, a pored Partizana ona će se uručiti i španskoj Valensiji. U konkurenciji za poziv bila je i Bursa, no finalista ovogodišnjeg Evrokupa ne ispunjava kriterijume za prijem u elitu.

Partizan je nedavno podneo zahtev za tzv. "vajld kartu" u nadi da će uskoro dobiti pozitivan odgovor, što se upravo događa. Na taj način, Srbija i AdmiralBet ABA liga imaće dva predstavnika u Evroligi naredne sezone.

Evroliga jeste bila skeptična povodom učešća dva ljutita protivnika u svom takmičenju, posebno posle nemilih scena u finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige, ali učiniće se sve kako se pod njihovim okriljem nešto slično ne bi ponovilo.

Partizan je prethodno Evroligu igrao u 13 uzastopnih sezona, a ostaće upamćena 2010. godina kada su igrali fajnal-for ovog turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke