Zvanično i konačno - Riki Rubio!

Autor: Sportske Net
ponedeljak 26.02.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Sada je i ozvaničeno.

@FCBbasket/X
@FCBbasket/X

Povezane vesti

Španski košarkaš Riki Rubio zvanično je potpisao ugovor sa Barselonom.

Rubio već neko vreme trenira sa ekipom, a sada je saradnja i ozvaničena. 

"Želim da uživam u košarci i da dam sve od sebe da stvari budu lepe. Želim da doprinesem timu ciljevima koji su postavljeni. Rodžer Grimau i Huan Karlos Navaro su mi pomogli da se osećam ugodno i to je bilo ključno. Vratio sam se u uslovima koji nisu bili normalni i bila mi je potrebna posebna povezanost i iskrenost koju su mi ponudili", rekao je između ostalog Rubio. 

„Za mene je košarka bila zatvoreno poglavlje, ali sam radio na svom mentalnom stanju prethodnih meseci i uvideo da izlaz postoji. Košarkaš Rubio je ‘pojeo’ čoveka Rikija, ali strahom se može upravljati. Nekada je nervoza korisna, ali ne u velikim količinama. Nije isto biti uplašen i pod tenzijom ili zabrinut. Mnogo je sivila u životu, a ja učim kako da ga obojim. Od avgusta nisam ni razmišljao o košarkci. Radio sam na ličnosti i svojim problemima – sve to ide uz karijeru, ali je i odvojeno od nje. Već sa 14 godina sam postao profesionalac i sebe izgradio naopačke – prvo telo, pa potom karakter. Preokrenuo sam taj proces – bilo je teško, ali pregršt je benefita. Spasao sam se i dobro se osećam“, dodao je on.

Riki je igrao i za špansku reprezentaciju, sa kojom je poražen na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine protiv Letonije i Belgije.

Rubio je igrao je za Barselonu i Huventud u Evropi. U NBA igrao je u Minesoti, Juti, Finiksu i Klivlendu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke