Zvanično - Saši Obradoviću stiglo još jedno veliko pojačanje iz Fenerbahčea!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Posle pleja, i centar!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Monako je ovog popodneva ozvaničio još jedan transfer koji se najavljivao u medijima prethodnih dana.

U pitanju je još jedno pojačanje iz Fenerbahčea - posle iskusnog plejmejkera Nika Kalatesa, ekipu Monaka je pojačao i grčki reprezentativni centar Jorgos Papajanis koji je sa ''kneževima'' ugovorio saradnju za narednu sezonu.

Dvadesetsedmogodišnji Papajanis je afirmaciju stekao u ekipi Panatinaikosa odakle se prošlog leta preselio u Fenerbahče sa kojim je osvojio šampionsku titulu, Kup Turske i stigao do F4 Evrolige. 

Prošle godine u Evroligi, Papajanis je prosečno beležio 5.7 poena, uz 48,8% sa tri poena i tri skoka za 16 minuta prosečno u igri. Grk je bio i 13. pik na NBA draftu 2016. godine i odigrao je 39 utakmica za Sakramento i Portland u periodu od 2016. do 2018. godine.

''Moja primarna ambicija je da igram u klubovima koji imaju visoke ciljeve. I to je slučaj ovde. Čelnici Monaka su mi prišli na način da mi pokažu da me mnogo žele i da su klub sa visokim ciljevima i ambicijom da osvoji Evroligu. Veoma mi je važan bio i pristup predsednika kluba. Nakon toga, moja odluka je bila vrlo jasna i znao sam šta želim da radim'', rekao je Papajanis za klupski sajt Monaka posle potpisivanja ugovora.

''Monako je jedan od najboljih timova u Evroligi poslednjih godina. Plan je uvek težiti prvom mestu na takmičenju na kome učestvuje, tako da sam zaista srećan što sam deo ove grupe. Verujem da zajedno možemo postići velike stvari. To je iskustvo koje jedva čekam da počnem''.

Sa Nikom Kalatesom je igrao i u Fenerbahčeu, i u reprezentaciji Grčke, a sada će i u Monaku biti zajedno.

''Kao što možete da zamislite, deljenje terena sa Nikom toliko sezona znači nešto samo po sebi, i meni je veoma važno. Naš odnos je odličan na terenu i van njega. Nik je odličan saigrač i vođa u svom timu. Veoma sam uzbuđen zbog ideje da ga ponovo pronađem sa novim saigračima pored nas'', izjavio je Papajanis.

Kako sada izgleda roster Monaka, ali i ostalih evroligaša, pogledajte OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke