Zvanično - Valensija dobila novog trenera, a Marinković novu šansu?

Autor: Sportske Net
ponedeljak 21.06.2021.
17:00
Izvor: Sportske.net

Ovo bi moglo da promeni stvari u timu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

KK Valensija promovisala je danas novog trenera na svom zvaničnom Tviter profilu. U pitanju je Đoan Penjaroja, koji je do sada vodio San Pablo Burgos sa kojim je dva puta osvojio FIBA Ligu šampiona. 

Španski klub doživeo je neuspeh u Evroligi, a potom nije uspeo da obezbedi plasman za narednu sezonu ovog takmičenja, pa će naredne sezone igrati Evrokup. Dosadašnji trener Pensarnau otpušten je, a kod njega Vanja Marinković nije imao zavidan položaj. Naime, on je odlučio početkom maja da se Marinković više neće naći u timu, pa je bek propustio ostatak sezone. 

Nikola Kalinić najverovatnije prelazi u Real, kako bi igrao Evroligu, dok je status Vanje Marinkovića još uvek pod znakom pitanja. U njegovom ugovoru postoji opcija na treću godinu, a do danas bilo je pitanje da li će se ona aktivirati. Međutim, dolaskom novog trenera stvari bi mogle da se promene za košarkaša.

Marinković je u Valensiju stigao na leto 2019. iz Partizana kada je potpisao ugovor vredan 1.400.000 evra za predviđene tri godine.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke