Zvanično - Vratio se "Profesor" Nemanja Bjelica!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
12:48
Izvor: Sportske.net

Povratak u Evropu.

AP Photo/Jed Jacobsohn
AP Photo/Jed Jacobsohn

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica vratio se u Evropu i potpisao za Fenerbahče.

Iako je postojala opcija po kojoj bi ostao u NBA ligi u dresu aktuelnog šampiona Golden Stejt Voriorsa, Nemanja Bjelica je odlučio da se vrati u Evroligu i ponovo zaigra za turskog velikana.

Biće to njegov drugi mandat u redovima Fenerbahčea, a treća sezona budući da je u periodu od 2013. do 2015. godine nosio dres ovog kluba kada je stigao iz Saski Baskonije.

Bjelica je 2015. godine proglašen najkorisnijim igračem Evrolige i bio je uvršten u idealnu petorku ovog takmičenja. Prethodnih sedam godina, Bjelica je proveo u NBA ligi noseći dresove Minesota Timbervulfsa, Sakramento Kingsa, Majami Hita i kao šlag na torti Golden Stejt Voriorsa sa kojim je u nedavno okončanoj sezoni osvojio šampionski prsten.

Fener je odličio duhovito da ga predstavi kompilacijom brojnih video snimaka gde filmski junaci izgovaraju titulu profesora, što je, kako je dobro poznato, nadimak koji Bjelica nosi.


Kako sada izgleda roster Fenerbahčea, ali i ostalih evroligaških ekipa, možete videti u našem specijalizovanom članku koji se svakodnevno emituje od 22.00 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke