Zvanično - Vratio se Vanja Marinković!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 17.06.2024.
12:10
Izvor: Sportske.net

Veliki povratak!

KK Partizan
KK Partizan

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Vanja Marinković novi je košarkaš Partizana, ozvaničeno je danas.

Najavljeno jutros, obelodanjeno ovog popodneva. Najmlađi kapiten u istoriji Partizana se vratio među crno-bele potpisavši dvogodišnji ugovor sa klubom.

"Vanja Marinković, momak koji je bio jedan od simbola borbe u teškim vremenima za KK Partizan, stigao je u redove crno-belih sa 13 godina, a breme kapitenske trake preuzeo već sa 18, kada je predvodio Parni valjak kroz turbulentnu sezonu 2015-16. Dve godine pre toga, Vanja je zabeležio svoje prve minute u seniorskom timu Partizana, tokom Kupa 'Radivoj Korać' 2014. godine.

Igrajući za crno-bele, Vanja Marinković je tri sezone nastupao u Evrokupu i jedne godine u FIBA Ligi šampiona. Osvojio je titulu prvaka Srbije i dva Kupa „Radivoj Korać“. Tokom svog prvog perioda u Partizanu, Vanja je sarađivao je sa trenerima Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem.

Sada, crno-beli sin se vraća u tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović!

Standardni reprezentativac Srbije, branio je boje naše zemlje na Evrobasketu 2022. i na Svetskom prvenstvu 2023. kada je osvojena srebrna medalja, a u konkurenciji je za tim Srbije i na predstojećim Olimpijskim igrama.

Simbolično, Vanjin povratak je obeležen tamo gde je sve u vezi košake i njega počelo. Na košu u Čuburskom parku", stoji na sajtu Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke