Zvanično - Žalgiris već obavio sjajan posao, novi potpis bivšeg člana Barse!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.05.2023.
19:06
Izvor: Sportske.net

Saradnja se nastavlja.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako je litvanski plej-of u punom jeku, tamošnji evroligaš Žalgiris iz Kaunasa je već počeo da formira tim za novu sezonu.

Danas su čelnici klub obavili veoma važan posao i ozvaničili nastavak saradnje sa 27-godišnjim letonskim košarkašem Rolandsom Smitsom. Ugovor sa njim je produžen do kraja sezone 2025-2026, uz bitnu napomenu da će Smits moći da ode posle svake sezone, osim ovog leta.

''Sezona još nije gotova, svi želimo da osvojimo prvenstvo Litvanije, ali ja i moja porodica smo srećni što ostajemo u Kaunasu duže vreme. Igrači ovde imaju sve prave uslove, imamo neverovatnu bazu navijača i želim da nastavim da uživam u tome. Štaviše, igraću u poznatom okruženju, blizu kuće, što me čini srećnim'', izjavio je Smits za klupski sajt posle potpisivanja ugovora.

Smits je član Žalgirisa postao prošlog leta, kada je u Kaunas stigao iz Barselone i brzo postao jedan od najvažnijiһ igrača tima.

U Evroligi je ove sezone nastupio u sviһ 37 utakmica Žalgirisa i prosečno je beležio 9.7 poena, 4.7 skokova i 1.1 asistencija.

''Kada smo prošlog leta pozvali Rolandsa, već smo znali šta može da donese timu. Tokom sezone smo bili ubeđeni da će nam sve to trebati u budućnosti, tako da mi je drago što ovi pregovori nisu dugo trajali i što smo zadržali važnog igrača“, rekao je trener Žalgirisa Kazis Maksvitis.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke