Zvanično - Zvezda ne staje! Posle Tobija stigao i Bolomboj!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.07.2023.
20:38
Izvor: Sportske.net

Kakvo veče za zvezdaše!

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Ono što je juče uradio Partizan sa Jaramazom i Ponitkom, večeras je učinila i Crvena zvezda!

U razmaku od samo par sati, crveno-beli su zvanično predstavili dva nova pojačanja.

Najpre je ozvaničen transfer Majka Tobija iz Barselone, a sada je potvrđeno da je najnovije pojačanje Zvezde na centarskim pozicijama i Džoel Bolomboj iz Olimpijakosa!

On je visok 203 cm, pokriva pozicije 4 i 5, a prošle sezone u Evroligi je ostvario učinak od 3.5 poena i 3 skoka na 35 mečeva, uz indeks korisnosti 5.4. Sa Zvezdom je potpisao jednogodišnji ugovor.

''Posle završenog koledža (Weber State) draftovan je od strane Jute Džez kao 52. pik na draftu. U Solt Lejk Sitiju je proveo jednu sezonu, zatim se seli u Milvoki, gde nastupa i za tim u razvojnoj ligi, da bi od 2018. godine počeo svoju evropsku karijeru u ekipi CSKA iz Moskve.

Sa ruskom ekipom je postao prvak Evrope 2019. godine i dve titule šampiona VTB lige. U Moskvi je proveo 4 godine, a poslednju sezonu je igrao u dresu Olimpijakosa, sa kojim je osvojio sva tri trofeja i nastupao u finalu Evrolige.

Džoel Bolomboj je šesto pojačanje KK Crvena zvezda u ovom prelaznom roku nakon Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića, Adama Hange i Majka Tobija'', navodi se na klupskom sajtu Crvene zvezde.

OVDE možete da vidite sve evroligaške transfere u aktuelnom prelaznom roku.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke