Zvanično - Zvezdan Mitrović na klupi Cedevite Olimpije

Autor: Sportske Net
ponedeljak 03.06.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Naredne dve sezone.

Povezane vesti

Ekipu Cedevite Olimpije ubuduće će sa klupe predvoditi crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović, koji će na mestu selektora Ljubljančana zameniti Zorana Martića. Njemu je ugovor sa ljubljanskim klubom istekao na kraju takmičarske sezone 2023/24, preneo je klub iz AdmiralBet ABA lige.

Naredne dve sezone slovančku ekipu će sa klupe predvoditi Mitrović, koji je poslednji put radio u turskom Galatasaraju, a pre toga, između ostalih, vodio Monako, Asvel, Budućnost, Krivbas i Himik. Sa Monakom je 2021. osvojio Evrokup, kada je izabran za najboljeg trenera ovog takmičenja. Može se pohvaliti i titulama nacionalnog prvaka Francuske i Ukrajine. Sa Asvelom je osvojio titulu prvaka Francuske 2019. godine, a sa Krivbasom 2009. titulu državnog prvaka Ukrajine. 

Od 2017. do 2019. godine bio je selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore.

“Leto se polako bliži, pa je vreme da svoje misli okrenemo novoj sezoni i izazovima koje ona sa sobom nosi. Sa zadovoljstvom predstavljamo novog trenera ekipe Cedevite Olimpije, Zvezdana Mitrovića... Srećni smo što će Mitrović sedeti na klupi našeg tima, ali u isto vreme sa pozitivnim entuzijazmom iščekujemo leto, tokom kojeg ćemo sastaviti tim za novu sezonu“, rekao je sportski direktor Cedevite Olimpije Čeču Mulero. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke