"Zver" se odvezala, Janis rešio na kraju, strašni Luka, "Berta" pogodio kad je najvažnije!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 02.12.2021.
08:03
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo veče u NBA...

AP Photo/Aaron Gash
AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Atlanta je odnela pobedu iz Indijane posle uzbudljivog finiša, prelomnio je Jang sa slobodnih bacanja. Domaćin je imao velike primedbe na suđenje, po njima nije sviran faul na rukijem Duarteom koji je ukrao loptu u poslednjem minutu, ali nije uspeo da završi kontru. Houksi bez Bogdana, 16 trojki, gotovo 50%, Jang je odigrao simultanku, 33 poena, 10 asistencija i 8 skokova, na drugoj strani Brogdon 27 poena, Sabonis 22.

Vašington je savladao Minesotu koja je ostala bez Taunsa, prestonički tim je pobedio u finišu, Bertand je pogodio trojku kada je rezultat bio izjednačen, usledila je serija 12-3 pa je pobeda ostala u Di-Siju. Montrezi Harel je bio najefikasniji sa 27 poena, sa klupe i istakao kandidaturu za najboljeg šestog čoveka lige, iako je još uvek rano.Vašington je imao čak 34 timske asistencije dvadesetak više od rivala.

Oslabljeni Klipersi su lako izgubili od Sakramenta, 24 poena D'Arona Foksa, kod domaćih je odmarao Pol Džordž što je bio ključ..

Drama u Viskonsinu, Janis Adetokumbo je srušio Hornetse sa 40 poena, 12 skokova, dve sekunde pre kraja je postigao koš za pobedu, nakon što je LaMelo Bolo izjednačio trojkom. Bol je inače odigrao najbolji meč u kratkoj NBA karijeri, ubacio 36 poena i ostao bez nagrade. 

Sjajna partija Tejta presudila je Oklahomi protiv Hjustona koji je dobio četiri utakmice u nizu, ovo je njihov prvenac na strani. Trijumf je vredniji ako se zna da su bili ostali Portera Džuniora, a da se u prvoj četvrtini povredio Kristijan Vud. No, Tejt je sa 32 poena vodio goste do trijumfa. Kod Oklahome naš Pokuševski 4 poena, 2 skoka, asistencija, za nešto više od osam minuta. 

Luka Dončić je u prvoj četvrtini dao 18 od 28 poena Dalasa, Mavsi su postavili rekord franšize, blizu 70% šuta, nije ni čudo što su Pelikansima utrpali 139 poena. Slovenac je imao i 14 asistencija, na poluvremenu je bilo dvadesetak razlike, što je praktično značilo i presudu za Nju Orleans. Bobi Marjanović je dobio desetak minuta, završio je sa osam poena. Čudo u Majamiju, Kavsi su prekinuli seriju od 20 poraza na gostovanjima Hitu, poslednji put slavili su 2010. Kevin Lov je dao 22 poena, domaćin bez Batlera i Adebaja, Tajler Hero je ubacio 31 poen. Klivlend je ubacio 16 trojki, ovo im je druga pobeda u nizu na strani, dobili su u ponedeljak u Dalasu. 

U ružnom meču, na derbiju Atlantika, Boston je dobio Filadelfiju, Tejtum se razigrao u poslednjoj četvrtini, dao 11 poena, Vilijams blokirao Nijangov šut sa sirenom za pobedu. Sjajan Al Horford, 10 poena, 8 skokova, 5 blokada, stavio je u džep Embida koji je završio sa 13 poena i 18 skokova, ali je imao šut 3 od 17.  Boston je dao 87 poena za pobedu, najmanje u jednoj utakmici u kojoj su slavili na kraju. 

Denver je, ako niste čitali, poražen u Orlandu.

 

 Rezultati:

Indijana - Atlanta 111:114
Orlando - Denver 108:103
Vašington - Minesota 115:107
Boston - Filadelfija 88:87
Majami - Klivlend 85:111
Milvoki - Šarlot 127:125
Nju Orleans - Dalas 107:139
Oklahoma - Hjuston 110:114
LA Klipers - Sakramento 115:124

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke