Poluvreme: Zvezdu ne služi šut, ''minus'' nije veliki, a navijači znaju gde ''škripi''

Autor: Darko Mitrović
subota 22.05.2021.
21:18
Izvor: Sportske.net

Zvezda vodi 2:0 u pobedama, večeras ima ''meč loptu'' za titulu.

Dragana Stjepanovic / STARSPORT
Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme treće utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige, Budućnost - Crvena zvezda 35:32.

Za razliku od prva dva meča, Crvena zvezda večeras ima pomoć i oporavljenog Korija Voldena, pa trener Radonjić ima više rešenja na spoljnim pozicijama.

Početak meča bio je prilično nervozan sa obe strane, veoma malo poena postignuto je u prvih pet minuta meča. Budućnost je onda povela sa 8:4, ali je trojkom uzvratio Ognjen Dobrić. Nešto kasnije Zvezda uspeva da pređe u vođstvo, vodila je sa 13:11, ali ono što je bila karakteristika u ovom delu igre, jeste Zvezdin odličan ofanzivni skok, čime je nekoliko promašaja pretvarano u poene, a sam finiš prve četvrtine obeležio je Dejan Davidovac, koji je vezao četiri poena za 19:15 u korist Zvezde posle prvih deset minuta igre.

Početkom druge četvrtine, svoju prvu trojku pogađa Nikola Ivanović i Budućnost je prišla na poen zaostata, 21:20, što je Dejana Radonjića nateralo da zatraži tajm-aut, ali potom pogađaju Luka Mitrović i Vili Rid, za vođstvo domaćih od 24:21.

Seriju Podgoričana prekinuo je Džordan Lojd koji je pogodio dva puta iz teških pozicija i Zvezda je brzo vratila vođstvo, koje je nešto kasnije uvećao Noko za 30:27 u korist crveno-belih.

Posle Milojevićevog tajm-auta Dela Vale je trojkom izjednačio, a posle Dobrićevog prekršaja, Melvin Edžam pogađa jedno slobodno bacanje i Budućnost je povela sa 31:30.

Ušlo se potom u sam finiš poluvremena, na 13 sekundi pre kraja Dela Vale pogađa novu trojku, Budućnost je povela sa 35:32, a Radonjić je zatražio novi tajm-aut. Ipak, Zvezda nije iskoristila poslednji napad i Budućnost je zadržala tri poena prednosti.

Lojd sa 11 poena i Noko sa 11 skokova najbolji u Zvezdi posle prvog poluvremena, Podgoričane predvodi Dela Vale sa devet poena.

*

*

*

*

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke