Zvezdina demonstracija sile protiv PAO, Vajt slomio ruku! (TVITOVI)

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.09.2021.
17:00
Izvor: Sportske.net

Fantastična predstava šampiona ABA lige posle slabijeg prvog poluvremena.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos u Minhenu u okviru Audi kupa sa  83:55 (14:19, 18:16, 32:8, 19:12).

Rezultat jeste bio važan, ali ne i važniji od toga da svi budu zdravi nakon pripremne utakmice. Nažalost, tako nije ostalo po završetku budući da je Zvezdino letnje pojačanje Eron Vajt polomio zglob leve ruke.

Mučila se Crvena zvezda u većem delu prvog poluvremena utakmice sa Panatinaikosom i bilo je jasno da je ekipi Dejana Radonjića prekopotreban centar. 

Uglavnom su bili u zaostatku igrači iz Beograda, ali su šutevima sa distance preko Vajta, Kalinića i Lazića, uspeli da "istope" razliku grčkog tima. Nije ovo bio meč letošnjeg pojačanja Holinsa koji je u pojedinim momentima komplikovao, ali Zvezda je s vremenom igrala sve bolje, no na poluvremenu je prednost bila na strani Panatinaikosa koji je imao +3.

Usledila je famozna treća deonica Dejana Radonjića. Poenima Nikole Ivanovića, kao i Nikole Kalinića, te sjajnom igrom Vajta, Zvezda je povela po prvi put još od početka i stekla zalihu od sedam poena.

Protok lopte u napadu Crvene zvezde je bio mnogo bolji posle pauze, što je i rezultirao tom prednošću. Nikola Ivanović i Nikola Kalinić igrali su odlično u tim momentima i razlika se popela na dvocifrenu skalu. 

U finišu trećeg kvartala, dogodila se noćna mora za sve u Crvenoj zvezdi. Eron Vajt se povredio. U pitanju je zglob leve ruke, odmah mu je stavljena longeta i napustio je parket! Nešto što je bacilo senku na meč i pitanje je kada bi Amerikanac ponovo trebalo da zaigra budući da je prelom u pitanju. Detaljnije informacije saznaćemo u narednom periodu.

Printscreen

Nije bilo Vajta, ali Zvezda se nije dala pokolebati. Mitrović se razigrao, Kalinić ga upošljavao i potpuno su demolirali rivala. Bilo je čak +21 zahavljujući impresivnoj trečoj četvrtini koju su dobili sa 32:8!

Nastavili su da "melju" rivala Radonjićevi izabranici, ne tako jako kao u trećem kvartalu, ali dovoljno dobro da prednost bude oko 30 poena. 

Mitrović je postigao 11 poena, Kalinić 13, Ivanović 12...

Zvezda će u finale, a tamo će se sastati sa boljim iz duela Bajern Minhen - Virtus Bolonja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke