Utakmica "ružna za oko" - Zvezda tako blizu, a tako daleko, katastrofa šuta za tri i novi poraz

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.10.2021.
20:57
Izvor: Sportske.net

Propuštena nova dobra prilika za pobedu. Monako nije impresionirao.

KK Crvena zvezda mts/Euroleague
KK Crvena zvezda mts/Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka na gostovanju sa 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9) u okviru 6. kola Evrolige.

Novo slabo šutersko veče ekipe Dejana Radonjića kada su u pitanju pokušaji za tri poena. Nisu uspevali da kontrolišu defanzivni skok, ali ni zadrže prednost koju su stekli u toku treće deonice. Sve to, rezultiralo je porazom u jednoj, ne tako lepoj utakmici za gledanje.

Nakon sporijeg početka utakmice, Monako je do trojke stigao preko Danila Anđušića. Bio je to sjajan šut uprkos tome što su košarkaši Crvene zvezde odigrali veoma dobru odbranu. Dobar je na startu za gostujući sastav bio Ognjen Kuzmić, koji je na krilima prethodnih dobrih utakmica pun samopouzdanja. Odraz toga bili su poeni sa poludistance, što je praktično bilo nezamislivo za videti u ranijem periodu sezone, ali ni prošle godine.

Zvezda je igrala solidnu odbranu, dok su u napadu bili letargični, izuzev Kuzmića i njegovih šest od prvih 10 poena sastava Dejana Radonjića. Međutim, pojedine greške u dodavanjima, koracima, te slab blok, rezultirali su sa 21 poenom Monaka u prvoj deonici. To je najveći broj poena koji je Crvena zvezda primila u prvoj četvrtini ovosezonskog izdanja Evrolige.

Mnogo bolje je prvak AdmiralBet ABA lige igrao nastavak susreta. Uspeli su da uđu u seriju poena (0:10), nadoknade -12 zahvaljujući Kuzmiću, Voltersu i Holinsu, ali Monako je držao prednost od jednog ili dva poseda. Tada su Radonjiću glavobolju zadavali faulovi, pre svih Uskokovića koji ih je u završnici poluvremena sakupio tri, dok su jedan manje imali Volters i Holins. No, Crvena zvezda je imala velike probleme pod sopstvenim košem. Donta Hol i Donatas Montehunas su kažnjavali svaku slabiju reakciju odbrane rivala pod obručem. Majk Džejms je bio potpuno van ritma bez ijednog poena u prvom delu igre, ali to nije smetalo „kneževima“ da vode nakon pauze.


Kada je došao start drugog poluvremena, Crvena zvezda je konačno pogodila trojku, drugu, ovog puta posle Nikole Kalinića. Serijom od 9:0, Radonjićevi momci su poveli po prvi put od samog početka utakmice. Staložena igra Kuzmića koji je od prvog minuta bio uključen, pomogla je da se momentum prenese na stranu srpskog tima. Dobro su kontrolisali i odbranu, što je rezultiralo tom prednošću.

Branko Lazić je pocepao mrežicu posle čeonog prodora Uskokovića i asistencije, pa je tako Zvezda stekla najveću prednost na meču. Bilo je +5, a potom je sa logotipa Majk Džejms pogodio neverovatnu trojku za prve poene na utakmici. Upravo to je nešto što krasi sjajnog Amerikanca i lako može da razdori bilo koji tim. Uprkos tome što su imali dobru igru i vođstvo tokom većeg dela treće četvrtine, prednost je ipak bila na strani Monaka. Alfa Dijalo i pomenuti Džejms sa svojom trojkom uspeli su da vrate kontrolu rezultata u korist „kneževa“. Anđušić i Montejunas su takođe bili prisutni u napadu.

Tvrd obruč u hali „Sale Gaston Medisin“ kada je Zvezdin šut za tri poena u pitanju, olakšavao je posao Monaku. Bilo je previše promašenih trojki, dok je Montejunas ubacivao sve za ekipu Zvezdana Mitrovića. Uz to, poneki neiskorišćen laki poen Zvezde ostavljao ih je u podređenom položaju. Srećom, Monako nije sve kažnjavao.

Ispuštala je Crvena zvezda svoje prilike da ponovo dođe do vođstva, sve vreme su bili tu, tako blizu, a opet tako daleko. Monako je to kažnjavao. Lopta nije mogla u koš za tri poena čak ni kada je bilo najpotrebnije u završnici. Jasan je to nedostatak i poraz je bio neminovan.

Zvezdu je predvodio Nejt Volters sa 18 poena i pet asistencija, 14 je imao Nikola Kalinić, dok je 10 upisao Ognjen Kuzmić, uz sedam skokova.

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke