Zvezdina nemoć u Milanu! Centar, pod hitno!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.10.2021.
22:30
Izvor: Sportske.net

Baš je bilo očigledno manjka košarkaša u reketu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Četvrti uzastopni poraz Crvene zvezde u Evroligi, peti ukupno u sedam mečeva. 

Ovoga puta su poraženi na gostovanju Armaniju iz Milana, domaćin je slavio rezultatom 79:62.

Ekipa Olimpije iz Milana je odlično krenula u ovaj meč i u potpunosti je iskoristila smušenost odbrane srpskog tima, pa je povela sa 13:2. Zvezda je bila očajna u napadu, Holins je ponovo promašivao, videli smo i promašaj gde nije pogodio ni obruč, da bi Mitrović postigao prve poene za goste nakon šest minuta igre. 

Do kraja prve četvrtine Zvezda je postigla ukupno 6 poena, Milano 24. 

Očekivali smo daleko bolju Zvezdu u nastavku, Dobrić je malo razdrmao tim trojkom, ali Milano je držao prednost od petnaestak poena prednosti. 

Konačno smo videli malo buđenje crveno-belih, Luka Mitrović je vezao četiri poena, potom je pogodio i Nejt Volters za daleko podnošljivijih 35:23 na dva i po minuta do kraja druge četvrtine. 

Ipak, domaćin vraća staru prednost od 15+ poena, Šilds je pogodio trojku koja je dosta bolela crveno-bele, bilo je 43:27. 

Početak nastavka nije obećavao dobru igru Crvene zvezde jer je Volters dobio nesportsku grešku, a na drugoj strani jedini raspoložen do tada je bio Mitrović. Zvezda se zahvaljujući njemu vratila na 50:38, bila je blizu, a onda je konačno proradio i Holins koji je pogodio trojku za 50:41 i seriju 8:0. 

U poslednjih deset minuta Crvena zvezda je ušla sa 12 poena minusa, a Armani je uvećavao prednost nakon što je Šilds pogodio uz dodatno slobodno bacanje. 

Nije mnogo pomogla ni trojka Kalinića, domaći su imali 69:54 sredinom poslednje deonice, pa je bilo jasno da će ekipa Dejana Radonjića sve teže stići do bodova na ovom meču. 

Ekipa Etorea Mesine je ozbiljno shvatila svoje zadatke do kraja utakmice i nije dozvolila crveno-belima da se primaknu do kraja meča, izgledalo je prilično rutinski, a činjenica je da će ekipe Dejana Radonjića biti potreban još jedan igrač pod košem ukoliko je želja visok plasman u Evroligi. 

Kod pobednika Šilds je imao 18 poena, Deniels 12, Tarčevski 10. U redovima ekipe Dejana Radonjića Mitrović jedini raspoložen sa 17 poena i 7 skokova, pored njega dvocifren je bio Dobrić sa 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke