Magični Kampaco nedovoljan u Barseloni!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.03.2023.
22:25
Izvor: Sportske.net

Zvezda praktično bez ikakve šanse za Top 8 Evrolige.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Poraz Crvene zvezde koja polako može da se oprosti od plej-ofa. Danas je u "Blaugrani" Barselona bila bolja rezultatom 85:79.

Dobra partija Crvene zvezde koja je bila veoma oslabljena u Barseloni bez Dobrića, Nedovića i Lazića. 

Crvena zvezda je slabo otvorila utakmicu, sa dva promašaja za tri poena od strane Fakunda Kampaca, a Barsa je krenula trojkom Abrinesa. Šanli je takođe bio odličan, a onda je Zvezda zaigrala daleko bolje u odbrani. Ipak, posle nove trojke Abrinesa i zakucavanja Satoranskog bilo je 15:9. 

Dobar period meča u igri Crvene zvezde započeo je sjajnom odbranom, Bentil je igrao dobro, Fakundo Kampaco je par puta promešao odbranu protivnika, a onda i zakucavanje Petruševa za sjajnih 20:25. 

Ipak, usledila je serija domaćina od 11:1, ponovo je taj Abrines pogađao, Veseli je pogodio preko Martina uz dodatno bacanje, a niz loših odluka crveno-belih je došao na naplatu kada je Barselona povela sa 8 poena razlike. Ponovo je Zvezda zaigrala dobro u samom finišu, Marković je postigao trojku, onda i Luka Mitrović u poslednjim sekundama za samo 4 poena manjka. 

Brzo je Barsa stigla do dvocifrene razlike, posle trojke Mirotića je bilo 46:36, a Fakundo Kampaco je uspeo da postigne trojku, svoju prvu na ovom meču, a treću Zvezdinu. Novu trojku Zvezde postigao je Marković, svoju drugu, a onda nova Fakunda Kampaca koji je igrao fenomenalno i u odbrani u sledećem napadu kada je Laprovitoli izbio loptu. Zvezda je ponovo bila u igri, bilo je samo -5, a posle nove trojke Kampaca je bilo i -2. Ipak, Laprovitola je pogodio trojku na drugoj strani...

Nije se dala Zvezda. 

Vildoza je postigao poene za 57:57, a to je rezultat kojim se završila treća deonica. 

Ponovo slab početak četvrtine za ekipu Duška Ivanovića, Veseli je pravio problem pod košem, a onda trojka Mirotića za 65:59 i tehnička za Luku Vildozu. Činilo se da Barsa tada lomi crveno-bele. Jedan od ključnih detalja jeste i blokada Veselog nad Mitrovićem, Čeh je to znao da proslavi, a na drugoj strani prvi poeni Nikole Kalinića za 68:59, a posle poena Mirotića sa linije za slobodna bacanja Barsa je imala ponovo dvocifrenu prednost. 

Veseli je vodio Barsu ka sigurnoj pobedi, ali nije Zvezda dala pobedu tek tako. Kampaco je ponovo zaigrao na visokom nivou, a posle poena Petruševa bilo je opet -5!

Upravo je Petrušev pogodio trojku za 75:71, a onda je Kampaco približio crveno-bele na samo dva poena minusa, a najbitniji detalj bio je promašaj Lazarevića, zicer nije ušao za izjednačenje... Na drugoj strani Jokubaitis pogađa za 78:73 na dva minuta do kraja, ali je Zvezda imala neverovatnog Kampaca. 

Sve je završeno kada je Kalinić pogodio trojku za sedam poena viška u poslednjem minutu, Zvezda nije mogla više da se vrati...

Kampaco je imao 24 poena, Petrušev dodao 12, a Bentil 11, koliko je imao i Mitrović. Veseli i Mirotić sa 21 poenom najefikasniji u redovima Barselone, Kalinić je imao samo 5, ali izuzetno bitnih. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke