Zvezda pucala ćorke, Barsa opet rutinski kroz Beograd!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 02.02.2024.
21:54
Izvor: Sportske.net

Barselona se ne dobija sa ispod 20% šuta za tri...

David Damnjanovic/Starsport
David Damnjanovic/Starsport

Povezane vesti

Poraz u okviru 25. kola za Crvenu zvezdu od Barselone u Beogradu, gosti su vodili od početka do kraja, na kraju je bilo 76:85.

Jake odbrane jednih i drugih, Barselona je pročitala sve akcije Crvene zvezde koje je organizovao Jago Mateus, a na drugoj strani je bilo nešto više raspoloženih igrača u napadu poput Veselog ili Satoranskog. 

Bilo je 17:10 u korist Barselone kada je na teren ušao Miloš Teodosić i odmah su crveno-beli dobili na kreaciji u napadu, a posle serije promašaja za tri poena, Nedović je uspeo da svede svoj tim na samo poen razlike pre odlaska na odmor (17:18).

Veoma loš ulazak crveno-belih u nastavak, nekoliko izgubljenih lopti je kažnjavao tim Rožea Grimaua, a posle samo minut je viđena serija 6:0 u njihovu korist. 

Majk Tobi je imao dobru sekvencu, ali na drugoj strani je blistao Dario Brizuela. Pogodio je četiri trojke, jednu i sa osam, devet metara, a na drugoj strani ekipa Janisa Sferopulosa nije mogla da pogodi ni okean. 

Šut je izneverio crveno-bele koji su imali na poluvremenu samo dve pogođene trojke od 14 pokušaja, a i šut za dva poena je bio ispod 50% što je nedovoljno da se pobedi i ozbiljniji tim iz domaćih šampionata, o Evroligi da ne govorimo. 

Barsa je stigla do +13, pa na početku drugog poluvremena i do +17...

U jednom trenutku drugog poluvremena šestorica igrača Crvene zvezde su imala minus indeks, što dovoljno govori o tome kakav je bio odnos snaga. 

Kalinić je bio prvi izbor u napadu Barselone, a posle trojke Brizuele je bilo 40:58. Nedović je konačno pogodio trojku, i upravo je on bio pokretačka snaga crveno-belih i održavao je kakvu-takvu nadu da može da dođe do preokreta. Posle poena Gedraitisa bilo je -12, a onda sjajna odbrana i poeni Nedovića za 49:59! Hanga je udario rampu Ernangomezu, pa onda još jedna fantastična odbrana, ali umesto -8, Jokubaitis pogađa trojku na drugoj strani. 

Videli smo spektakularno zakucavanje Bolomboja na asistenciju Hange, a treća četvrtina je završena nerešeno, pa je ponovo bilo ogromnih, ali ne i nedostižnih -13.

Zvezda je propustila dobru šansu da se vrati posle nesportskog faula Veselog iz kog je ostala bez poena, na drugoj strani opet Jokubaitis pogađa... Dosta toga je bilo rešeno kada je Satoranski posle dugog napada pogodio sa poludistance, tada je bilo 53:70 u korist Barselone, Zvezda kao da je već tada istrošila svu snagu za povratak na 7 i po minuta do kraja. 

I onda se pojavio Jago koji pravi seriju 5:0, daje novu nadu, ali ne zadugo, Barsa je održavala svoju prednost. Pojavio se i Smart, na 1:30 do kraja je smanjio na -8, ali je bilo prekasno. 

Nemanja Nedović je imao 21 poen, Jago 13, Bolomboj 12. Kod pobednika Brizuela 20, Veseli 16, Laprovitola 12, Jokubaitis i Parker po 9. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke