Saopštenje - Zvezda angažovala sudijske eksperte, broje se slobodna bacanja

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.04.2024.
22:24
Izvor: Sportske.net

Zvezda predstavila statistiku.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda angažovao je sudijske koji je predstavio statistiku timova iz AdmiralBet ABA lige pred plej-of.

Zvezda je osetila potrebu da javnosti predstavi brojke po pitanju slobodnih bacanja tokom ove sezone, te su se oglasili saopštenjem.

"Dok se čeka početak polufinalne serije, KK Crvena zvezda se pozabavio statistikom tri srpska kluba koja igraju ABA ligu, a u obzir su uzeta slobodna bacanja i broj ličnih grešaka tokom ligaškog dela takmičenja.

Uporedili smo koliko je svim ekipama dosuđeno slobodnih bacanja, a koliko protivnicima tokom ligaškog dela takmičenja (26 kola) i došli do sledećeg: KK Crvena zvezda u proseku po meču izvede 19,23 slobodna bacanja, dok protivnici 18,85 puta šutnu penal.

Kada govorimo o preostala dva srpska predstavnika, Mega po susretu šutne 23,42 slobodna bacanja, dok protivnici to urade 20,81 put, a kada govorimo o Partizanu oni su na 26 utakmica ligaškog dela u proseku šutirali 22,34 penala, dok su njegovi protivnici to činili 20,54.

Naš klub je u proseku pravio 21,5 ličnu grešku po meču, dok je prosečan broj dosuđenih ličnih grešaka protivnicima bio 21. Partizan je pravio u proseku isti broj ličnih grešaka kao crveno-beli (21,5), ali je protivniku dosuđivano više – 24,6.

Što se tiče trećeg srpskog predstavnika, ekipa Mege je u proseku po duelu pravila 22,7 ličnih grešaka, dok su protivnici pravili po 22,1.

U tabelama se može videti kako su rangirani klubovi po ova dva kriterijuma suđenja.

Ovako je bilo u ligaškom delu sezone, krenuo je plej-of...

Tim sudijskih eksperata KK Crvena zvezda nastaviće sa analizama u skladu sa pravilima FIBA i Evrolige", navodi se u saopštenju.

KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke