Zvezda bez pleja i bez šansi u Madridu?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 28.03.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Ne piše im se dobro...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u petak ekipi Reala iz Madrida u 32. kolu Evrolige bez klasičnog plejmejkera.

Odranije su povređeni Nikola Topić i Jago dos Santos, a u avionu za prestonicu Španije nije se našao ni Miloš Teodosić usled stomačnih tegoba. Na taj način, Crvena zvezda bez klasičnog organizatora igre ide na megdan najjačem timu u Evropi. To iz svake perspektive miriše na katastrofu.

Ne sluti se, budući da se u praksi kroz ovu sezonu pokazalo da crveno-beli igraju potpuno neorganizovano, bezidejno i nekonkretno kada na parketu nemaju plejmejkera. Da budemo precizniji - kada na parketu nemaju Miloša Teodosića.

Uostalom, to pokazuju i brojke koje govore da Crvena zvezda ove sezone izgubila svih šest mečeva na kojima Miloš Teodosić nije bio u konkurenciji za utakmicu, dok su na skoru 11-14 kada je on nastupao.

U situacijama kada je Crvena zvezda bila bez plejmejkera, tu ulogu su preuzimali Adam Hanga i Nemanja Nedović, što nije izgledalo dobro. Hangina visina otežava prenos lopte, vizija se umnogome razlikuje u odnosu na ono što igrači na pozicijama "jedinice" inače rade, dok Nemanja Nedović takođe ne uspeva da razigrava saigrače na način na koji bi to čino primarni plejmejker.

Kada na sve ove okolnosti pridodamo da je energija u taboru crveno-belih nešto slabija u ovom periodu sezone imajući u vidu da su izgubili svaku šansu za plej-in Evrolige, te da gledaju ka AdmiralBet ABA ligi, kao i to da protivnik ne može biti moćniji - onda se može naslutiti da se Crvena zvezda neće lepo provesti u "Vizink centru".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke