Zvezda - Četvorica sigurni za odlazak, nazire se kostur tima za evroligašku 2024-25!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 20.05.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ko će igrati u Zvezdi naredne sezone?

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Janis Sferopulos je napravio pravo malo čudo, svih šest puta je u 2024. godini savladao Željka Obradovića, a odavno se već prave planovi za narednu sezonu. 

Ko će ostati?

Ima igrača koji su pod ugovorom sa klubom, a to su Jago dos Santos (2026), Nikola Topić (2027), Nemanja Nedović (2025), Adam Hanga (2025), Stefan Lazarević (2026), Dejan Davidovac (2026), Luka Mitrović (2025), Marko Simonović (2025), Džoel Bolomboj (2026) i Dalibor Ilić (2026).

Jasno je da Topić izlazi na draft i da postoji mogućnost da zaigra u SAD-u naredne sezone. Sa pozajmice se vraća Marko Simonović, ali je i njegova sudbina neizvesna za sledeću sezonu, dok bi ostale trebalo da gledamo u Crvenoj zvezdi naredne sezone. 

Smart ima opciju koja, jasno je to svima, neće biti iskorišćena jer nije dokazao da treba da ostane u crveno-belom dresu, pa odlazi na kraju sezone, a ugovor ističe i Milošu Teodosiću, Branku Laziću, Rokasu Gedraitisu, Frediju Gilespiju, Treju Tompkinsu i Majku Tobiju. 

Od igrača kojima ističe ugovor, izvesno je da novi neće biti ponuđen, pored Smartu, ni Gilespiju, Tompkinsu i Tobiju, ali je veliko pitanje za Miloša Teodosića, Branka Lazića i Rokasa Gedraitisa i tokom leta će se diskutovati o njihovoj budućnosti. 

Naravno, Janis Sferopulos ima važeći ugovor sa crveno-belima i videli ste i sami, ovaj uspeh u AdmiralBet ABA ligi je njemu mnogo značio jer je izvesno da će ostati i naredne sezone. 

Njegov ugovor važi do kraja sledeće sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nebitno
Monday, 20.05.2024
10:44

Treber je zasluzan za trofeje kao i ekipa. Ali iskreno ne verujem u kvalitete ovog trenera. Od igraca koje bih ostavio ako zele nesto vise naredne sezone su: Jago, Teodosic, Nedovic, Gedraitis, Mitrovic, Lazic i Bolomboj. Ostalo bi popunio sa par vrhunskih igraca. Inace u Evroligi sa Lazarevicem, Hangom, Ilicem, Davidovcem i jos par njih nema sta da traze iskreno.