Zvezda i Partizan gotovo kompletirali ekipe - Kakav je odnos domaćih i stranaca?

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.07.2022.
21:17
Izvor: Sportske.net

Biće sigurno još nekih promena, ali najveći deo posla obavili su i jedni i drugi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan punom parom rade na angažovanju pojačanja za narednu sezonu koja će biti zanimljivija nego ikad, pre svega zbog toga što će i jedni i drugi osim u AdmiralBet ABA ligi igrati zajedno i u Evroligi, i to u fantastičnim sastavima.

Crvena zvezda je danas ozvaničnila transfer Filipa Petruševa koji je prošlu sezonu proveo u Efesu, a svakog trenutka se očekuje i promocija novog plejmejkera Šabaza Nejpira.

Tim transferima Zvezda je praktično formirala konstrukciju tima za sledeću sezonu, uz možda još jednu-dve promene do početka nove sezone. Podsetimo, prethodno su crveno-beli dres zadužili i Nemanja Nedović, Dalibor Ilić, Džon Holand i Hasan Martin.

To znači da bi Zvezdin sastav trebalo da čine: plejmejkeri Stefan Marković, Šabaz Nejpir i Nikola Topić, bekovi Nikola Ivanović, Nemanja Nedović, Branko Lazić, krila Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević, Džon Holand, Lazar Gačić, krilni centri Luka Mitrović, Dalibor Ilić, Eron Vajt, centri Ognjen Kuzmić, Filip Petrušev, Hasan Martin.

Najnovije Partizanovo pojačanje je Janis Papapetru, doskorašnji kapiten Panatinaikosa i on je četvrti novajlija kod crno-belih posle angažovanja Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Dantea Egzuma. Ali, očekuje se još jedno pojačanje na poziciji plejmejkera, a možda i još jedan centra, s obzirom da se sve glasnije pominje mogućnost da se Nikola Milutinov preseli među crno-bele iz CSKA.

Za sada, ekipa Partizana izgleda ovako: plejmejkeri Aleksa Avramović i Jam Madar, bekovi Danilo Anđušić, Kevin Panter, Dante Egzum, Gregor Glas, Đorđije Jovanović, krila Džejms Naneli, Janis Papapetru, Uroš Trifiunović, krilni centri Alen Smailagić, Zek Ledej i Tristan Vukčević, centri Balša Koprivica, Matijas Lesor, Dušan Miletić.

Ako uporedimo odnos domaćih i stranih igrača u Zvezdi i Partizanu, taj odnos je u Zvezdi u korist domaćih igrača, jer ih ima 11 od prikazanih 16, plus Crnogorac Ivanović, a preostala četvorica su stranci - Nejpir, Martin, Holand i Vajt.

U Partizanu od prikazanih 16 igrača sedmorica su domaći, plus Kevin Panter koji takođe ima srpsko državljanstvo. Iz ''regiona'' su Slovenac Gregor Glas i Crnogorac Đorđije Jovanović, plus još šestorica stranaca - Madar, Egzam, Naneli, Papapetru, Ledej i Lesor.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke