Zvezda ili Partizan na F4 Evrolige? Kvote su visoke, ima i dobar razlog!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 21.07.2022.
09:02
Izvor: Sportske.net

Nije realno očekivati Fajnal for ni kod jednih, ni kod drugih, ali ljudski je nadati se...

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan polako sklapaju timove za novu sezonu, već je bilo nekoliko izvrsnih pojačanja, još se naziru ostala i mnogi će pomisliti kako je sada vreme da se napadne Fajnal for. 

AdmiralBet u svojoj kladionici Partizan vidi kao desetog favorita, Crvenu zvezdu kao tek petnaestog, pa je jasno iz ove perspektive da je uspeh za oba naša tima i dostignuti top 8.

Zvezda sa Nedovićem, Ilićem, Holandom, Bentilom, Martinom i Petruševim je već napravila respektabilan sastav, biće tu još pojačanja, ali tim je tek u nastajanju i jasno je da su crveno-beli u velikom zaostatku za timovima koji već imaju kostur, poput Efesa, Reala, Barselone, Armanija, Olimpijakosa i ostalih.

Slična situacija je i sa Partizanom, doveli su Egzuma, Anđušića, Nanelija, Papapetrua, pravi se ozbiljan sastav i razlika od Crvene zvezde jeste što su zadržali veoma bitne igrače poput Pantera, Ledeja, Avramovića, Smailagića, Madara, Lesora, svi oni već znaju kakav je sistem rada kod Željka Obradovića. Poslednjepomenuti je još jedan plus za crno-bele iz nekoliko razloga.

Ko je favorit, iz ove perspektive?

Jasno je da kada dođe do Fajnal fora nema mnogo kalkulacija i favorita, ali čini se da je Efes još jači nego što je bio jer su ostali Micić i Larkin, Bobua takođe, Klajburn i Danston, a osveženi su sjajnim igračima, Ante Žižić je stigao, kao i sjajni italijanski košarkaš - Akile Polonara. 

Real igra na kartu iskustva sa Rudijem, Ćaćom, Ljuljom i ostalima, Tavares je verovatno najbolji centar u Evroligi, Rendolf i dalje sjajan, imaju Kozera, Deka, veliko osveženje u vidu Džanana Muse... 

Tip mnogih je Barsa koja gradi tim oko Mirotića, zna se ko šta radi, a ojačani su dosta dolaskom Nikole Kalinića, Jana Veselog i Tomaša Satoranskog. 

Za nas su ove tri ekipe favoriti, ali i ako pogledate sve ostale timove, jasno je da niko nije lagan rival i da svi igraju vrhunsku košarku, razlika je u sitnicama. 

Na našem portalu možete videti i aktuelne sastave timova Evrolige, vest koju dopunjujemo iz minuta u minut.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke