Zvezda ili Partizan? Ovo su termini, može li bez nenormalnih tenzija?

Autor: Darko Mitrović
utorak 24.05.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Očekivano finale.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Majstorice polufinala nisu donela nikakva iznenađenja, Crvena zvezda i Partizan izborili su plasman u finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige i potvrdili da su ove sezone dva najbolja tima u regionu.

Partizan je u meču odluke ubedljivo savladao podgoričku Budućnost sa 101:77, a sinoć je Crvena zvezda, takođe u ''Pioniru'', savladala Cedevita Olimpiju 88:77.

Na zvaničnom sajtu AdmiralBet ABA lige potvrđeni su termini utakmica finalne serije koja će se igrati u sistemu 2-2-1, a sve počinje u petak u 20 časova kada će se odigrati prvi meč, a Zvezda će biti u ulozi domaćina.

Dva dana kasnije, u istom terminu, Zvezda će ponovo biti u ulozi domaćina, a prvi meč pred Partizanovim navijačima igraće se 1. juna od 20 časova i 30 minuta.

Već tada bi pitanje prvaka moglo da bude rešeno, a ako bude potrebe, četvrta utakmica igrala bi se u petak, 3. juna od 18 časova i 30 minuta, kada bi opet Partizan bio domaćin.

Ako ni tada ne bude poznat šampion, majstorica je zakazana za 6. jun od 20 časova, pred Zvezdinim navijačima.

Ono čemu se nadamo pred početak ove serije je da sve protekne u pravoj sportskoj atmosferi, bez nepotrebnih tenzija, kakve su, na primer viđene sinoć u finišu utakmice između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, a da ne govorimo i o nekim prethodnim finalnim serijama.

Ulog jeste veliki, ali nadamo se ne u toj meri kao prethodnih godina, jer se sinoć pojavila informacija da ćemo sledeće sezone u Evroligi verovatno gledati i Zvezdu i Partizan.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke