Zvezda ima hroničnu boljku, ali srećom po njih Mega nije evroligaška ekipa

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 03.04.2023.
19:43
Izvor: Sportske.net

Pobeda Zvezde, ali mogla je biti daleko uverljivija.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu u Hali sportova Ranko Žeravica sa 78:87 (19:25, 17:26, 17:21, 25:15) u okviru 24. kola AdmiralBet ABA lige.

Iako je izgledalo da će Crvena zvezda rutinski završiti posao u susretu sa Megom, dogodili su se „fleš-bekovi“ iz prethodnih mečeva ove sezone, onih evroligaških pre svega. Ponovo su sebe doveli u neprijatnu situaciju iako su imali „+21“. Imali su tu sreću što Mega nije evroligaški rival, inače...

Isprva se dalo primetiti da će Crvena zvezda imati veliku prednost u skoku i da će prouzrokovati mnogo problema Megi iz reketa. Ognjen Kuzmić je vrlo raspoloženo ušao u utakmicu, ali i Filip Petrušev i Ognjen Dobrić koji su često poentirali iz tranzicije, a zahvaljujući svevidećem Fakundu Kampacu.

Brzo se igralo, a u takvom ritmu se Crvena zvezda znatno bolje snašla. Dvojica trenera gotovo da nisu imala vremena da izvrše promene, no ako pitate Duška Ivanovića, dvocifrena prednost pred kraj prve deonice je nešto što ga je zadovoljilo. Ubrzo posle toga, Zvezda je ušla u prazan hod izlaskom Fakunda Kampaca i Mega serijom od 9:2 dolazi do egala.

Zvezda je katastrofalno šutirala za tri poena (2/10) u prvih 20 minuta, ali su odlično trčali i na krilima svevidećeg Fakunda Kampaca koji se ispostavio kao krucijalna i neizostavna figura ekipe – kreiraju pozamašniju prednost koja je do kraja poluvremena iznosila „+15“.

Nisu izabranici Duška Ivanovića mogli da pronađu poene u prva dva minuta treće deonice, dok je Mega bila nešto smirenija kreiravši seriju 5:0 zahvaljujući Đurišiću i Rudanu za smenjenje rezultata. Ipak, nije to potrajalo. Zvezda je ponovo pronašla svoju igru, Hasan Martin je bio neko na koga se ekipa mogla osloniti na ovoj utakmici na oba kraja parketa i u drugoj polovini trćeeg kvartala dostigli su i „+20“ na ovom gostovanju. Osim što je kreirao za saigrače, Fakundo Kampaco je imao i neke nestvarne poene. Devet ih je postigao samo u ovoj deonici i tako je uz dva iz prvog poluvremena stigao do dabl-dabl učinka.

ABA league/Dragana Stjepanović

Zvezda je naprosto blistala u reketu i tu je dobila krucijalnu bitku čime su verovali da  mirno mogu da privedu utakmicu kraju.  Imali su crno-beli previše raspoloženih igrača za igru. Nisu morali nužno da pišu poene, poput Luke Mitrovića koji je zabeležio četiri asistencije od kojih su neke bile u kratkom vremenskom intervalu i to magične...  Delovalo je kao da se Zvezda posle poena razigranog Malkoma Kazalona i smanjenja rezultata na 13 razlike, mislima već bila u svlačionici. Ivanović je morao da reaguje kako se ne bi dogodilo čudo posle „+21“.  Njegov govor nije pomogao, Kazalon je pogodio novu trojku za 12:0 i Mega je sada bila na osam koraka udaljena. Kampaco je na drugoj strani pogodio dva penala, a onda je Luka Cerovina ubacio još jednu trojku za svoj tim za 75:82!  Ali, sve je sasekao duo Kampaco-Dobrić za trojku srpskog reprezentativca. Spasila se tada Crvena zvezda, no ponovo su pokazali nestabilnost čak i kada bi morali gotov meč da privedu kraju. Srećom po njih, Mega nije evroligaška ekipa.

Kampacovi potezi su ipak zatvorili meč u korist Crvene zvezde i može se konstatovati da je on bio apsolutni junak ove utakmice. Argentianc je susret završio sa 15 poena, 11 asitencija i tri ukradene lopte, uz valorizaciju 33! Ognjen Dobrić je bio najefikasniji sa 23 poena, a Hasan Martin je ubacio 16. Tim Marka Baraća predvodio je Nikola Đurišić sa 16 poena, 15 je dodao Rudan, a 14 Kazalon.

Zvezda je na ovaj način upisala 19,. pobedu u AdmiralBet ABA ligi, Mega je na skoru 12-12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke