Zvezda ima šansu - Bili Beron postavio uslove!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 29.03.2022.
19:01
Izvor: Sportske.net

"Delije" bi eksplodirale.

Srdjan StevanovicStarsport.rs
Srdjan StevanovicStarsport.rs

Povezane vesti

Američki šuter Bili Beron koji je i dalje pod ugovorom sa Zenitom prema svemu sudeći napustiće ruski tim na kraju sezone.

I dalje je nerazjašnjeno šta će se dogoditi sa ruskim klubovima u narednoj sezoni sportskih takmičenja, u ovom slučaju, Evrolige, te iz tog razloga Bili Beron ne bi trebalo da produži saradnju sa Zenitom.

On je leta 2020. godine potpisao ugovor na dve sezone i za nekoliko meseci biće slobodan agent.

"Ne znam da li će Zenit biti u Evroligi ubuduće. Imam 31 godinu i želim da budem u Evroligi. Bio sam u prilici da pregovaram o mojoj slobodi i postanem slobodan agent nakon što se sezona završi. Zenit je bio u redu sa tim. Dozvoliće mi da prekinemo saradnju i da preuzmem kontrolu u vezi sa daljom budućnosti", rekao je Beron u podkastu "Role Player".

Amerikanac je izrazito naglasio da bi njegov idući klub trebalo da nastupa eliti, a kako je srpski šampion bio njegova destinacija u periodu od 2018. do 2020. godine i lansirao ga na evroligašku mapu, ne bi bilo nemoguće da se on vrati na Mali Kalemegdan. Naravno, uslov bi bio taj da Zvezda izbori igranje u Evroligi i naredne sezone.

Zvezdi je profil igrača poput Bilija Berona nedostajao u ovoj sezoni u brojnim mečevima, ali Dejan Radonjić i sama uprava imaće ključnu ulogu u odabiru potencijalnih pojačanja.

Beron u ovoj sezoni VTB lige prosečno beleži 13.1 poen po meču, a u Evroligi je na 23 utakmice upisivao 11.2 sa procentom šuta spolja od 35.7.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke