Zvezda ispalila 33 trojke kraj Morave i na krilima trija zadržala uporni Borac

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.10.2023.
19:41
Izvor: Sportske.net

Nimalo lak meč za Zvezdu.

Borac/Dusko Radisic
Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac u Čačku u sa 87:93 okviru 3. kola AdmiralBet ABA lige.

Dosta defanzivnih poteškoća, ne i sjajni procenti šuta za tri, ali odlična timska igra, skok i vrhunski individualni kvalitet donose Crvenoj zvezdi pobedu nad upornim Borcem. Na taj način, beogradski tim ostao je perfektan na početku sezone u AdmirlBet ABA ligi.

Poznato je da Čačak uvek važi za neugodno gostovanje ko god da dođe u dvoranu kraj Morave. Pa, iako je Crvena zvezda krenula furioznom serijom od 0:7 poenima Marka Simonovića i Rokasa Gedraitisa, Dejan Mijatović zove tajm-aut brzo traži tajm-aut i vadi Segua koji je katastrofalno ušao u meč. To donosi boljitak i kontra-seriju Borca od 6:0, a potom smo videli i alej-ap koji je na čudovišan način završio Džavon Frenklin.

Dobar ritam je imala ova utakmica s tim što je bio i popriličan broj nerealizovanih akcija. Ipak, Ivanović pre svega ne može biti zadovoljan odbranom koju je prikazala njegova ekipa posle prvih 10 minuta. Borac je ubacio 20 poena bez ijedne pogođene trojke iz tri pokušaja. Zvezda je već na prvom malom odmoru imala 12 pokušaja, a trećina je bila uspešna.

Dosta stabilnije izgledala je odbrana Crvene zvezde s početkom druge četvrtine. Samo dva primljena poena za četiri minuta rezultat su povećanja koncentracije u defanzivi, ali ipak je Borac pred sam odmor pronalazio rešenja, pre svega preko Tajrona Brtsa, a onda i Đoka Šalića. Zvezda je kontrolisala skok, nastavila da šutira sa distance, pa su tako dolazili i pogoci Šabaza Najpira i Jaga dos Santosa. Taj segment igre je izostao u redovima Čačana, pa je Zvezda uglavnom na osnovu toga imala dovoljnu razliku da na miru odu na odmor – 35:43.

Ponovo je Zvezda na bolji način otvorila četvrtinu i trojkom Adama Hange opet pobegla na dvocifrenu razliku. Nastavio je gost da ispaljuje trojke, ali su započeli drugo poluvreme sa nešto boljim procentima (2/3). Ponovo je Rokas Gedraitis bio precizan da distance i zaista još jednom potvrdio da je u najkonstantnijoj formi u regionalnoj ligi.

Segment igre u kojem je Crvena zvezda posebno podbacila jesu izgubljene lopte kojih je bilo previše (20), nisu bili zavidni ni u poenima iz kontri (7), ali timska igra i već pomenuti šut sa distance pravili su razliku. Uz, naravno, individualni kvalitet.

Borac je na sve to uspevao da bude u utakmici. Rival je konstantno koketirao sa dvocifrenom prednošću, ali je domaći sastav to spuštao i uz pomoć dvorane pokušavao da se vrati u igru. Bilo je to previše teško, jer uvek bi se pojavio neko poput Šabaza Nejpira, Rokasa Gedraitisa ili Miloša Teodosića koji bi trojkom ili pasom zadržali distancu.

Crveno-beli su na ovoj utakmici uputili čak 33 trojke od čega je 15 završavalo u obruču (45 odsto).

Šabaz Nejpir ubacio je 18 poena i bio najefikasniji igrač svog tima zajedno sa Rokasom Gedraitisom koji je imao 16. Nemanja Nedović je dodao 12, ali je vrlo bitnu rolu odigrao Miloš Teodosić sa 10 poena i osam asistencija. Fenomenalan je u redovima domaćina bio Ronaldo Segu sa 23 poena, 18 je dodao Tajlan Brts.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke