Zvezda ispisala istoriju Dubaija, šampion AdmiralBet ABA lige pao u Emiratima!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.09.2024.
19:03
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" poraženi na Bliskom istoku.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od ekipe Dubaija rezultatom 86:84 (28:16, 22:25, 16:22, 20:21) u prvom kolu AdmiralBet ABA lige.

Veliki projekat Dubaija večeras je dočekao ne samo istorijsku, prvu utakmicu u okviru AdmiralBet ABA lige, već i prvi trijumf i to ni manje, ni više nego protiv - aktuelnog vladara Jadrana.

Istorijska utakmica za Dubai u regionalnom takmičenju očigledno je inspirisala internacionalnu ekipu Jurice Golemca da pruži veoma dobru partiju protiv aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige.

Nakon nešto boljeg uvoda Zvezde na početku meča u Koka Kola areni, Dubai se trojkom Prepeliča "odlepio" od rivala, da bi istom merom uzvratio Kalinić.

Zahvaljujući raspoloženom Abasu, Dubai je posle serije 6:0 sredinom prve četvrtine uspeo da napravi dobru zaliku, a onda je usledila nova serija 7:0 koju je Italijan začinio trojkom uz zvuk sirene koja je označila odlazak na odmor sa 12 poena prednosti za Dubai.

U istom ritmu domaćin je nastavio u drugoj četvrtini, trojka Bertansa napravila je veliki problem Zvezdi koja je šutevima sa distance Teodosića i Gedraitisa ipak uspela da se približi rivalu.

Neverovatna serija gostiju 18:0 omogućila je novu prednost šampionu AdmiralBet ABA lige, posebno se istakao Mitrović, ali se na drugoj strani "probudio" Vilijams  na čijim je krilima Dubai ponovo stekao novu prednost.

Nju nije ispuštao sve do odlaska na odmor, pa je četa Jurice Golemca stekla vođstvo od devet poena poenima Mejsona u završnici poluvremena.

Posle uvodnih poena domaćina u trećoj četvrtini, Zvezda je napravila seriju 9:0, a posebno se istakao sjajni Kenan koji je u pravoj maloj minijaturi upisao dve trojke i ukupno osam poena, nakon čega je ekipa Janisa Sferopulosa stabilizovala ritam igre i polako topila prednost Dubaija.

U završnici treće deonice, i Kalinić je upisao dve trojke, pa je Zvezda smanjila zaostatak na samo tri razlike pred odlučujuću četvrtinu.

Ona nije počela dobro po "crveno-bele" jer je Miloš Teodosić zaradio isključujuću nesportsku, pa je morao da propusti ostatak meča.

Ušlo se u pravu šutersku završnicu, sa linije od 6.75 pogađali su raspoloženi Prepelič i Kalinić, odmah zatim i Dangubić, dok Zvezda nije imala rešenja za večeras sjajnog Avudua Abasa koji je pogađao i pod košem i sa linije za tri poena.

"Razmenili" su trojke Mejson i Nedović u poslednjem minutu meča, a šut za pobedu promašio je Miler Mekintajer nakon čega je Dubai upisao istorijsku pobedu u AdmiralBet ABA ligi.

Emiraćane je do trijumfa odvelo nekoliko raspoloženih pojedinaca, Mejson je upisao 18 poena, Abas je meč okončao sa 17, dok je Prepelič ostvario dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 asistencija. 

U Zvezdi, Kalinić je postigao 16 poena, Kenan dodao 13, Mitrović 12, a Nedović 11. Dvocifren je bio još i Miler-Mekintajer sa 10 pogodaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke