Zvezda ispustila dobijen meč, novi poraz u Evroligi!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 03.04.2022.
20:05
Izvor: Sportske.net

Zvezda sijala jednu trećinu...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde nije uspela da stigne do nove pobede u Evroligi, pronašli su motiv u drugom poluvremenu koje su odigrali fantastično, ali je odigran veoma loš završetak regularnog dela utakmice kada je ispušteno pet poena prednosti, ali i kada nije napravljen faul jer je Žalgiris trojkom u poslednjoj sekundi stigao do produžetka gde je bio dominantan - 103:98.

Crvena zvezda je počela veoma slabo protiv najgoreg tima u Evroligi ove sezone. 

Ekipa Dejana Radonjića koja nema nikakav motiv večeras osim prestiža, gubila je od starta, bilo je 9:2, Lukašukas je pogodio trojku, prethodno je Nebo zakucao.

Upravo je Nebo bio nepremostiva prepreka za odbranu Crvene zvezde, postigao je osam od prvih 15 poena Žalgirisa, ali se i Zvezda vratila u igru preko Dobrića.

Dvocifrenu razliku u korist Žalgirisa smo videli početkom druge deonice kada je nakon izgubljene lopte Kalinića Blažević poentirao.

Domaćin nikako nije davao povoda gostima da sustignu rezultat, Zvezda nije mogla da dođe do serije poena kojom bi prišla na pristojniji zaostatak. Naprotiv, Žalgiris je stigao do ozbiljnije prednosti pred sam kraj četvrtine, pa su sa plusom od 13 poena krenuli u drugo poluvreme. 

Tamo totalno drugačija Crvena zvezda. 

Čini se da bolje navijači Crvene zvezde nisu mogli da očekuju, Dobrić je uspeo da veže par poena, pa onda i Volters i Mitrović, prednost se totalno istopila. Nakon trojke Kalinića bilo je 49:46. 

Davidovac je izjednačio na 54:54, da bi Zvezda vrlo brzo stigla i do prednosti. Trojka Markovića, pa trojka Davidovca, Zdovc nije znao šta je snašlo njegovu ekipu pa je morao da traži tajm-aut. 

Na kraju, Zvezda je ubacila 35 poena u trećoj deonici, dovoljno da od minusa od 13 poena pređu na plus od 7. 

Neizvesno u poslednjoj deonici, Crvena zvezda je gubila prednost, ušlo se u totalnu neizvesnost kada je bilo na dva minuta do kraja 80:80, a onda je Stefan Marković pogodio trojku preko ruke, Kalinić je dodao još dva poena za velikih 85:80. Ispostavilo se da to nije bilo dovoljno, jer se domaćin vratio, verovali ili ne. 

Davidovac je pogodio samo jedno slobodno bacanje, domaćin je imao šansu da trojkom uvede utakmicu u produžetak što se i desilo. Tajler Kavanag je uspeo da pogodi trojku za produžetak! Neverovatno je da košarkaši crveno-belih nisu pravili faul. 

U produžecima Zvezda nije postojala. Davidovac je dobio petu ličnu, Jankunas je pogodio trojku za 94:90, Mitrović je dobio peti faul, Kalinić je promašio trojku... Baš ništa nije išlo od ruke ekipi Dejana Radonjića koja na kraju, nije zaslužila pobedu u ovom meču. 

Kada su se "otreznili" košarkaši Crvene zvezde bilo je već kasno za bilo šta...

Dobrić je imao 21 poen, Davidovac 18, Stefan Marković je dodao 14 (4-8 za tri), Kalinić 12, a Vajt 11 poena. Ulanovas 18 poena, Lekavičijus 17, Nebo se zaustavio na 16. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke