Zvezda izborila dramu u Valensiji, Teodosić promašio pobedu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 06.12.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli će morati još da čekaju na pobedu u gostima

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde su kao gosti poraženi od Valensije rezultatom 85:81  u 12. kolu Evrolige.

Najbolji igrači Valensije večeras bili su Brendon Dejvis sa 21 i Semi Odželej sa 17 poena.

U redovima Crvene zvezde bolji od ostalih Nemanja Nedović i Šabaz Nejpir sa po 14 poena.

Zvezda je sada na skoru 4-8, dok Valensija ima polovičan učinak 6-6. 

Od samog starta utakmice Valensija je kontrolisala dešavanja na parketu i konstantno bila u prednosti. Razigrali su se Dejvis i Puerto, a trojkom Jović „slepi miševi“ su imali osam poena prednosti (16:8) na sredini prve deonice.

Kada su na teren ušli Teodosić i Nejpir uspela je Zvezda da se u jendom trenutku približi na samo poen zaostatka (20:19), ali su u finišu prve četvrtine domaći serijom5:0 vratili opipljivu prednosti.

U drugoj četvrtini razigrao se Šabaz Nejpir, ali je na drugoj strani odgovor imao Semi Odželej. Bili su gosti blizu izjednačenja, ali su propustili da realizuju dva napada pri rezultatu 34:31. Nejpir je loše dodao loptu do Nedovića, ovaj napravio nesportsku ličnu grešku iz koje je Zvezda primila pet poena i od tog trenutku gotovo da nije postojala na parketu sve do kraja prvog dela.

Nejpir je zbog povrede leđa morao da napusti parket, a Valensija poenima Klavera i Jovića dola do 13 poena viška (46:33). I u finišu druge četvrtine domaći su bili mnogo bolji, a trojka Džonsa za kraj odvela je ekipu Aleksa Mumbrua na poluvreme sa prednošću od 56:40.

Na startu drugog dela Zvezda je malo uspela da se konsoliduje, Lazić je uneo agresivnost odbranu Beograđana, a nakon zakucavanja Bolomboja crveno-beli su došli do jednocifrenog zaostatka (60:51).

Nastavila je Zvezda sa dobrom odbranom, dok je Teodoić pronalazio dobra rešenja u napadu, pa su gosti  došli na samo „minus pet“ (60:55). Odličnu seriju crveno-belih prekinuo je Dejvis, a umesto Teodosića u igru ušao Nejpir.

Nije to usporilo Sferopulosov tim. Nastavio je Amerikanac tamo gde je stao srpski plejmejker, a priključio mu se Gedraitis pogođenom trojkom iz ugla kojom je Zvezda prišla na samo poen zaostatka (62:61) i potpuno se vratila u utakmicu.

Odgovor je domaćih je ekspresno usledio. Klaver je pogodio trojku, Nejpir tri puta lošim rešenjima pokvario Zvezdine napade, a Valensija košem Turea povela sa 70:61, a Amerikanac morao na klupu.

Nije se predavala Zvezda, uspeli su gosti ponovo da se razigraju kada je na parket ušao Teodosić, ali je blistao Odželej i nije dopustio rivalu da se približi.

Preuzeo je odgovornost sredinom poslednje četvrtine Nejpir pogodio jednu, a onda promašio drugu trojku koja bi Zvezdu ponovo vratila u igru. Poene su crveno-beli ipak pronašli u reketu preko Nedovića i Mitrovića za samo četiri poena minusa (78:74) na nešto više od četiri minuta pre kraja meča.

Pokušao je Sferopulos da u finišu stigne do preokreta sa Nejpirom, Teodosićem i Nedovićem u petorci. Bolje je izgledala napadačka igra gostiju, a posle polaganja Bolomboja Zvezda je imala „minus tri“ (81:78). Usledila je dobra obrana, a onda trojka Nedovića za izjednačenje na 54 sekundi pre kraja utakmice.

U narednom napadu Sferopulos je zbog odbrane uveo Lazića i Lazarevića, ali to nije pomoglo gostima, jer je Harper položio na obruču.

U narednom napadu Teodosić je promašio trojku, a Valensija poenima Dejvisa sa linije slobodnih bacanja stigla do pobede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke