Zvezda jača za Nedovića i Dobrića: "Protiv Baskonije važna samo odbrana"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.03.2023.
18:15
Izvor: Sportske.net

Bitan dvojac se vraća za Zvezdu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović sa mnogo hvale pričao je o narednom evroligaškom protivniku Baskoniji istakavši da bi dobra odbrana značila mnogo za njegovu ekipu.

Crveno-bele u okviru 30. kola Evrolige sutra očekuje okršaj sa Baskonijom koja je igrala impresivnu košarku do skora, a potom su stagnirali sa formom. Ipak, vrlo kvalitetan protivnik je u pitanju koji ima opasnu spoljnu liniju.

"Baskonija je najbolja u napadu i najbolja u asistencijama. Izuzetna napadačka ekipa koja ima izuzetan talenat i atlete. Vrlo efikasan tim i moramo da odigramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško. Mi svaku utakmicu igramo da dobijemo", rekao je Ivanović.

Kakvo je zdravstveno stanje u ekipi i da li se vraćaju Nedović i Dobrić?

"Dobro je. Mislim da će i Nemanja i Ognjen moći da igraju".

Ivanović je neko ko vrlo dobro poznaje sam klub i okruženje. Najbolje godine svoje trenerske karijere proveo je upravo u Baskoniji.

"Ostala je ista filozofija. Bio sam tamo dosta godina. To je moj klub, grad, sve... Filozofija je ostala ista. Oni svake godine menjaju igrače, dovode malo nepoznate igrače za Evropu sa puno talenata, atlete... Igraju izuzetno modernu košarku. Ljudi u klubu su isti, filozofija je ista, treneri se menjaju", naveo je.

Španski tim se bori za Top 8 Evrolige i biće im vrlo važno da trijumfuju u Beogradu.

"Ne gledam Baskoniju. Gledam nas i dokle god budemo imali šanse iako su male, male, male... Mi ćemo pokušati da budu velike".

Situacija sa povredom Branka Lazića još uvek nije najbolja. Počeo je da radi na parketu, ali...

"Počeo je, ali idemo nedelja po nedelju, ne dan po dan. Da vidimo kako će moći i da li će moći".

Recept za trijumf protiv Baskonije?

"Da bismo dobili Baskoniju, moramo da igramo pre svega odbranu, ne napad. U napadu ćemo nekako naći rešenje, ali ako nemamo odbranu, biće nam jako teško", završio je Ivanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke