Zvezda juri duplu pobedu, derbi u Pireju

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.01.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Može li Zvezda do novog trijumfa koji bi ih značajno približio svom cilju?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaše Crvene zvezde u petak očekuje okršaj sa Žalgirisom u Kaunasu u okviru 20. kola Evrolige.

Neće crveno-beli imati lak zadatak, ali nijednom do sada, ove sezone, slučaj nije bio suprotan, pa tako sa stoprocentnim fokusom dočekuju predstojeći susret. Ipak, ponovo je bilo „drmusanja“ u klubu nakon izjave izvršnog direktora Maršala Glikmana da on neće amnestirati odluku o suspenziji koja je Zvezdi izrečena, a tiče se zabrane registrovanja igrača, što ujedno znači da će Fakundo Kampaco do marta sedeti pokraj parketa.

No, tu su Luka Vildoza i Nemanja Nedovića da nose ekipu zajedno sa Filipom Petruševim koji nastavlja da briljira, ali kada se pogleda makar i hajlajts prethodnih utakmica crveno-belih iz AdmiralBet ABA lige, lako se zaključi koliko bi bili jači da u Evroligi imaju pomoć Fakunda Kampaca.

Ovog puta, tim Duška Ivanovića spram sebe ima neugodni Žalgiris koje su savladali u Beogradu u prvom okršaju s tim što je situacija ovog puta povoljnija po Zvezdu. Moramo reći na žalost, jer je ipak u pitanju povreda, ali trener Kažis Maksivitis nema pomoć Kinana Evansa, momka koji je u prestonici naše zemlje ubacio 18 poena i imao osam skokova pre oko mesec dana. U međuvremenu se povredio i odsustvovaće do kraja sezone. Ali, to ne predstavlja problem litvanskom timu. Štaviše, pobedili su svaki meč otkako njega nema, a bilo ih je pet, prema tome, ne treba njegovo odsustvo gledati kao eksplicitnu prednost regionalnog šampiona. Žalgiris je prevashodno odlična skakačka ekipa (druga u ovom segmentu u EL) i kada već ne mogu da se oslone na trojkaša Evansa, tražiće put do pobede u borbi za posed.

Centralni meč u Evropi u petak, ali generalno ovog kola, biće dvoboj u dvorani „Mira i prijateljstva“ između Olimpijakosa i Real Madrida. Dva pretendenta za trofej sastaju se nakon trijumfa u minuloj rundi s tim što španski tim dočekuje ovaj meč u značajno boljem raspoloženju sa pet vezanih pobeda. Saša Vezenkov ili Valter Tavares.

Igraju još i Anadolu Efes koji dočekuje Bajern i ako ne dobiju njih, koga mogu? Atamanov tim je zaista u problemu s kontinuitetom, ali poseduju roster koji u svakom trenutku može da uključi „nepobedivi mod“ i da ponovo izgledaju zastrašujuće. Trinkijerijev sastav je praktično prežaljen za ovu sezonu i teško je verovati da mogu da se uključe u borbu za plej-of. Ipak, nisu najgori. Gori od njih igraju međusobni duel takođe ovog petka. U pitanju su Armani iz Milana i Asvel i samo se postavlja pitanje ko će produžiti svoju seriju poraza u Evroligi? „Manekeni“, koji su ovih dana koketirali sa Kembom Vokerom su trenutno u nizu od tri meča bez trijumfa, a Asvel je na pet. Pritom, kada pogledamo domaće prvenstvo, francuski sastav je poslednji put slavio još 27. decembra u utakmici sa Nanterom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke