Zvezda konačno rutinski, "slepi miševi" rasterani u "Areni"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 30.01.2024.
21:59
Izvor: Sportske.net

Nada da crveno-beli mogu do plej-ina još uvek postoji.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Valensiju rezultatom 82:64 u meču 24. kola Evrolige odigranom u beogradskoj "Štark areni".

Crveno-beli su tako stigli do desete pobede u elitnom takmičenju i sačuvali nadu da se mogu domoći plej-ina, dok je Valensija pretprela 12 poraz i sada  je na polovičnom učinku 12-12.

Najbolji u redovima šampiona Srbije bio je raspucani Nemanja Nedović sa 27 poena, jednu od boljih utakmica u sezoni odigrao je i Majk Tobi koji je ubacio 11 poena, a igrom tima Janisa Sferopulosa dirigovao je Miloš Teodosić sa šest poena i sedam asistencija.

Bolji od ostalih u ekipi Valensije bili su Kris Džons sa 11 i Demijan Inglis koji je ubacio poen manje.

Obe ekipe loše su napadački započele utakmicu. Od starta se u igri Valensije osetio nedostatak najboljeg centra Brendona Dejvisa, pa su gosi uglavnom napade završavali šutevima spolja. Na drugoj strani Zvezda je koristila Luku Mitrovića i poentrirala iz reketa.

Energiju iz „večitog“ derbija Jago je preneo i na prvu četvrtinu ovog meča, a trojkom Brazica sa osam metara domaćin je poveo sa 9:3.

Gosti su zonom pokušali da poremete Zvezdin protok lopte u napadu i to im je uspelo, te su brzo preokrenuli na 10:9, a prva četvrtina završena je vođstvom „slepih miševa“ od 12:11.

Na startu druge četvrtine tim Janisa Sferopulosa konačno je uhvatio pravi ritam u napadu, a sve zahvaljujući maestralnom Milošu Tedosiću koji je razigrao saigrače, pre svega Hangu i Tobija, a u dobar ritam uveo se i Nedović.

Uspeo je šampion Srbije da napravi seriju 12:0 i povede sa osetnih (23:12).  Poenterski raspoloženi Nedović pogođenom trojkom doneo je Zvezdi i najveću prednos tu prvom delu od 15 poena razlike 31:16.

Ipak, u finišu druge četvrtine Valensija je pronašla bolja rešenja u napadu i smanjila na jednocifrenih 39:30.

Bolje su gosti započeli drugo poluvreme, dodatno smanjili na „- 5“ (41:35), ali je Nedović uzvratio i vratio svom timu dvocifrenu prednost (48:38).

„Zapalio“ se Nedović na startu drugog poluvremena, pogodio četvrtu trojku iz petog pokušaja, stigao do 21 poena na meču, a Zvezda imala „+12“ (51:39). Loša vest za Sferopulosa stigla je već u narednoj akciji jer je kapiten Lazić zaradio četvrti faul i zbog toga morao da ode na klupu. „Nezaustavljiv“ je nastavio da bude Nedović i posle četvrte, odmah pogodio i petu trojku.

Nedovićeve trojke dodatno su uzdrmale gosti, koji su promašili tri od četiri slobodna bacanja u nizu, a Tobi samo položio loptu posle Teodosićeve asistencije za „+14“  (56:42) posle sedam i po minuta igre u trećoj deonici.

Dobru utakmicu večeras odigrao je i Majk Tobi. Bivši centar Valensije pogodio je trojku u finišu trećeg perioda i vratio crveno-belima maksimalnih „+15“ (61:46).

Nije Valensija odustajala. Popravili su gosti odbranu na startu poslednje deonice i pronalazili bolja rešenja u napadu, ali je Smart vezao sedam poena, te je Sferopulosov tim odbio mali nalet „slepih miševa“ (70:57).

Sve je bilo rešeno na dva minuta pre kraja kada je Jago pogodio dva slobodna bacanja i odveo svoj tim na nedostižnih 16 poena prednosti (75:59). Nedović je svojom šestom trojkom samo zaokuružio sjajnu partiju sa 27 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke