Zvezda konačno u Kaunasu, omladinci su tu, ali i jedan povratnik!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 22.02.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Vratio se bitan košarkaš, ali će Radonjić ponovo imati probleme da sastavi tim.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaškog kluba Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegov tim pokušati da odigra dobar meč protiv Žalgirisa u Evroligi.

"Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. Oni i ove sezone pokazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim su koji dobro igra, koji je zajedno već neko vreme što je važno u ovim okolnostima i ovom sistemu takmičenja", dodao je Radonjić, prenosi klub.

Košarkaši Zvezde sutra sutra protiv Žalgirisa u Kaunasu, odloženi meč 24. kola Evrolige. Taj duel je trebalo da se igra 4. februara, ali je odložen zbog velikog broja zaraženih korona virusom u redovima crveno-belih.

"Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer imaju igrače koji šutiraju sa visokim procentima", rekao je Radonjić.

Na tabeli Evrolige Žalgiris zauzima 10. mesto sa 13 pobeda i 11 poraza, dok Crvena zvezda na pretposlednjem mestu ima učinak od sedam pobeda i 17 poraza.

"Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kojem popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji", zaključio je Radonjić.

Crveno-beli su i dalje nekompletni. U tim se vratio Kori Volden koji se oporavio od korona virusa, a u ekspediciji Crvene zvezde naći će se i juniori Milutin Vujičić i Nikola Šaranović.

Košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac istakao je da protiv Žalgirisa njegovu ekipu očekuje težak fizički meč.

"Igraju čvrstvo bore se za TOP 8 ove sezone, tako da pre svega očekujem fizički tešku utakmicu. Moraćemo na prvom mestu da odgovorimo na njihovu fizičku igru i tu nema nekih novih stvari u odnosu na prethodne godine. To je po meni ključ ove utakmice", rekao je Davidovac.

Meč se igra sutra od 19 časova. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke