''Zvezda me dva puta nije htela, namerno sam otišao u Partizan!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.03.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Taj transfer je svojevremeno snažno odjeknuo.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Proslavljeni košarkaš, a kasnije i selektor našeg nacionalnog tima Zoran ''Moka'' Slavnić bio je gost na UNA TV gde je u razgovoru sa Vojom Nedeljkovićem napravio još jedan osvrt na svoju karijeru.

Igrački deo karijere je počeo u Crvenoj zvezdi, za koju je nastupao čitavih deset godina, od 1967. do 1977. godine, ali je posle dve godine u Huventudu i još dve u dresu Šibenke odlučio da pojača redove najvećeg Zvezdinog rivala - Partizana. Za crno-bele je nastupao u sezoni 1981/82, a u pomenutoj emisiji je pored ostalog objasnio i zašto se odlučio na takav korak.

"Ja sam Zvezdino dete, sinu sam dao ime po njoj... Desilo se da me Zvezda dva puta nije htela i ja sam namerno otišao u Partizan. To su za mene bili jako bolni trenuci. 

Navijači su znali da nisam otišao zbog para nego zbog nepravde i dok sam bio u Partizanu vikali su: 'Moko vrati se'. 

Ja nisam osvetoljubiv, ali sam zaj**an. Nikada za sebe ne govorim ništa afirmativno, mogu da mislim, ali nikada da kažem. Kažu mi kritikuješ. Kritikujem jer imam pravo", izjavio je Slavnić.

Kasnije je bio i trener Partizana u sezoni 1984/85, ali se tri godine kasnije vratio u svoju Zvezdu koju je sa klupe predvodio od 1988. do 1991, pa zatim i u sezoni 1994/95.

Na klupi reprezentacije Srbije bio je 2007. godine u ulozi selektora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke