Šok u "Areni" - Mega u fantastičnom finišu pobedila i Zvezdu!

Autor: Sportske Net
ponedeljak 25.03.2024.
21:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mege, posle pobede nad Partizanom, ove sezone pobedili su i Crvenu zvezdu.

Dragana Stjepanovic
Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Košarkaši Mege pobedili su Crvenu zvezdu 89:83 u 24. kolu AdmiralBet ABA lige i tako upisali petu uzastupnu pobedu u regionalnom prvenstvu, dok je Zvezda upisala četvrti poraz. 

Mega je ambiciozno i hrabro otvorila utakmicu u „Štark areni“ predvođena Đurišićem i Jovićem. Parirala je Zvezdi u svakom napadu, i četiri minuta do kraja prve četvrtine  napravila seriju 11:0 što joj je donelo prednost od devet poena. Međutim, Teodosić trojkom, a potom Bolomboj rampom u odbrani smanjuju razliku na 18:24 posle prvih 10 minuta igre.

U drugom kvartalu Megu su koštale izgubljene lopte. Crveno-beli su zaigrali agresivniju odbranu, ukrali dve lopte odmah na startu, potom iznudili lake poene u napadu i smanjili na četiri poena zaostatak posle tri minuta igre. Vratili su se domaći u nastavku i serijom 9:0 stigli do preokreta i prednosti pri rezultatu 39:36. Do kraja Sferopulosov tim je uvećao prednost, a rezultat na poluvremenu je 48:41.

Trojkama na obe strane otvoreno je drugo poluvreme.  Zvezda je serijom 10:2 napravila dvocifrenu prednost, prvi put na meču. Konačno, Miljenović je prekinuo razigrane domaćine, usledio je tajm-aut, ali ništa se nije promenilo. Ponovo su crveno-beli vezali četiri poena i pripretili dvocifrenom prednošću. Ovoga puta, tajm-aut je urodio plodom, jer se Mega povratila i iskoristila lošu realizaciju napada crveno-belih, te prišla na šest poena zaostatka.

U poslednjem kvartalu gledali smo novi preokret. Mega je napravila seriju 13:2 i povela ponovo posle dugo vremena. Usledilo je nekoliko kontri na obe strane, uglavnom neuspešnih. Hanga je postigao poene koji su Zvezdu vratili u vodstvo, a onda je usledila rezultatska klackalica. Mega je kažnjavala promašaje crveno-belih i stekla osam poena prednosti minut do kraja meča. Nije bilo dovoljno vremena da Zvezda preokrene ovaj rezultat.

Najefikasniji kod Mege bio je Miljenović sa 18 poena, Plavšić je postigao dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova. U Zvezdi se istakao Hanga sa 22 poena, Nedović je stao na 16. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke