Zvezda "mora" na tržište, ovo su potencijalna pojačanja, da li je to možda Kaminski?

Autor: Mladen Heleta
utorak 22.10.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Povreda Bolomboja će iz korena promeniti Zvezdin sistem.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su posle prave drame pobedili Budućnost u Podgorici rezultatom 75:73, u derbiju petog kola AdmiralBet ABA lige, ali taj trijumf su crveno-beli preskupo platili, jer se ozbiljno povredio prvi centar i jedan od lidera tima Džoel Bolomboj.

Još uvek nemamo informaciju o težini povrede i dužini eventualne pauze, ali ako je verovati treneru Janisu Sferopulosu, koji je rekao da je povreda teška i sudeći prema onom što smo videli u televizijskom prenosu, teško je očekivati neke dobre vesti po tom pitanju.

Ukoliko on bude morao da preskoči određeni deo sezone, to bi sve naglavačke okrenulo u Zvezdinim ambicijama, pre svega evroligaškim.

Čak i u punom sastavu bi šampion Srbije bio na velikim iskušenjima, ali povreda startnog centra dodatno komplikuje situaciju. Sferopulos je sada na poziciji "5" ostao samo sa Urošem Plavšićem kao rešenjem, kome u pomoć može da priskoči još i Luka Mitrović. Priznaćete, to nije to za ekipu koja želi u plej-of elitnog takmičenja, u kom u ovom trenutku ima skor 3-1.

Plavšić je u dosadašnjem delu sezone odigrao tek dva i po minuta u Evroligi, a od meča prvog kola sa Parizom nije ni ulazio u igru. Međutim, sada će na njegova pleća pasti veliki teret, sa kojim će on morati da se nosi i pokaže da nije slučajno igrač Crvene zvezde i reprezentativac Srbije.

Ovo je prilika za njega da zasija i pokaže da na njega Sferopulos može ozbiljno da računa, a u zavisnosti od stepena povrede Bolomboja verovatno će crveno-beli izaći i na tržište, a roster će izvesno dopuniti sa nekim od košarkaša koji otpadnu u poslednjem NBA preseku.

Bolomboj je u prva četiri kola Evrolige prosečno beležio 12,5 poena, i 9,2 skoka po meču i jasno je da zamena za njega mora biti pažljivo odabrana i da to bude igrač koji će doprinositi sa sličnim brojkama.

Mi ćemo vam ovde predstaviti listu NBA centara koji su slobodni agenti u ovom trenutku i možda se među njima krije novi košarkaš Crvene zvezde?

U pitanju su Ibu Bađi, Bizmark Bijombo, Markes Bolden, Mozes Braun, Kolin Kastlton, Hari Gil, Robin Lopez, Džaval Megi, Nejtan Mensa, Oliver Sar, Malik Vilijams i Frenk Kaminski.

Ovog poslednjeg smo gledali prošle sezone u Partizanu, nije se snašao u Beogradu i to je javno isticao u nekoliko navrata, drugačiji je tip centra od Bolombija, ali "nikad ne reci nikad".

Naravno, treba uzeti u obzir i neke visoke igrače iz Evrope, znamo svi da saga oko Filipa Petruševa još traje, ali i ako on dođe, Zvezdi će biti potrebna snažna "petica".

Možda se posegne i za povratkom Ognjena Kuzmića, ali verujemo da će se ipak gledati ka ovim centrima iz NBA lige...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke